Jedem danju, jedem noću...

Ako želite smršavjeti, onda zobene trebate konzumirati u ovo doba dana

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Otkrivamo u koje vrijeme mršavljenje zobenim pahuljicama najbolje djeluje.Iako zobene pahuljice nisu lak međuobrok, ipak vam mogu pomoći da smršavite. No, je li zapravo važno kada jedete zobene pahuljice u obliku mueslija, kaša i slično?


Prije svega, za uspješno mršavljenje je važno da ne prekoračite dnevnu potrebu za kalorijama, već da uštedite oko 200 do 300 kalorija dnevno. A trik je upravo u štednji, jer ako jedete zobene pahuljice ujutro, odnosno najkasnije do 10 sati, možete uštedjeti do 30 posto kalorija za ručkom.


Vlakna sadržana u zobenim pahuljicama održavaju vas sitim dugo vremena i ne dopuštaju da razina šećera u krvi skoči u nebo. S druge strane, ako pojedete kroasan s marmeladom, taj zašećeren doručak s visokim udjelom masnoće ostavit će vas da se osjećate mnogo gladnije za vrijeme ručka i da ćete možda na kraju dana unijeti više kalorija nego što vam je potrebno.

Naravno, nije zabranjeno jesti zobene pahuljice navečer. Na primjer, ako su vam preostale kalorije jer ste bili vrlo aktivni tijekom dana ili jednostavno niste imali puno vremena za jelo, večernji obrok zobenih pahuljica neće sabotirati vaše napore za mršavljenje.


Zdjelica zobenih pahuljica navečer također je dobro rješenje za one koji muku muče s mršavljenjem jer konzumiraju slatku ili slanu hranu ispred televizora. Zobene pahuljice štite vas od te žudnje i opskrbljuju tijelo vrijednim biljnim proteinima koji zauzvrat pospješuju metabolizam i sagorijevanje masti.