Ima nešto tako nostalgično i lijepo u razglednicama

A zašto ove godine ne biste poslali razglednice s godišnjeg odmora?

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Donosimo par savjeta kako da vaše razglednice razvesele vaše bližnjeSjećate li se možda vremena kada biste otvarali svoj poštanski sandučić iz kojeg su tijekom ljeta znali ispadati razglednice? To je bilo vrijeme kada nisu samo računi bili u ti koji nalazimo u svom sandučiću. S porastom digitalnog svijeta i društvenih mreža, zaboravili smo na razglednice i rijetko kada se sjetimo svojim najdražima poslati ovaj nostalični pozdrav s godišnjeg odmora. 


Ako ste zadnjih godina barem jednom poslali razglednicu (ili je možda dobili), znate kako one razvesele primatelja. Lijepo je poslati poruku i fotografije putem društvenim mreža i drugih raznih aplikacija. No, razglednica ipak govori da vam je netko uistinu poseban. Trebali ste odabrati i kupiti razglednicu, sjesti i napisati tekst, adresu te je na koncu poslati. Razglednica govori da i kada vam je najljepše imate vremena za svoje najmilije. 


Stoga ovog ljeta iznenadite svoje najdraže razglednicom iz mjesta u kojem ćete ljetovati. Možda ćete se vi prije vratiti doma nego što će razglednica doći na adresu, no to na koncu nije ni bitno. U ovo ubrzano doba smo naučeni da sve mora biti instant, no neke stvari, bile one i sporije, ipak zauzimaju jedno posebno mjesto u srcu. U nastavku donosimo par savjeta kako da svoje razglednice pretvorite u prava mala remek djela. Ipak ne želite da na njima samo piše “Topli pozdravi s XX lokacije”. 


Prenesite atmosferu 
Napišite na razglednici nešto specifično iz mjesta gdje ljetujete. To može biti osjećaj koji vam je prenio simpatični kafić, možete opisati vlasnicu vašeg apartmana ili pak slatkog psa kojeg svaki dan vidite u šetnji sa svojim gazdom. Tako ćete arhivirati te sitne uspomene koje su vaše ljetovanje učinile tako posebnim. 


Pišite spontano


Nemojte pretjerano puno razmišljati što ćete napisati. Nemojte se opterećivati da to treba biti novo remek djelo poezije. Pišite ono što vam prvo padne na pamet. Možda pišete razglednicu nakon ukusnog doručka na mjestu koje ima predivan pogled na more – opišite taj trenutak. Možda ste jučer po prvi iskusili nešto novo ili naučili nešto zanimljivo u muzeju – prenesite to znanje. 


FOTO: Unsplash
Razglednice su lijepi znak pažnje i ljubavi


Personalizirajte razglednicu


Prilagodite razglednicu osobi kojoj šaljete. Ako vaša prijateljica obožava modu, opišite joj stylinge koje ste vidjeti na ulici. Ako pak druga prijateljica obožava hranu, pišite joj o gastronomskoj ponudi. Vaš prijatelj obožava razne outdoor avanture? Recite mu kako ste se ohrabrili i isprobali ronjenje ili ste ga se sjetili dok ste uživali u vrištanju drugih turista dok su uživali na banani. 


Ukrasite razglednicu


Svako mjesto ima neke svoje simbole ili je po nečemu poznato. Možda pak vas dotično mjesto asocira na nešto. Primjerice, tu ste isprobali najsočniju lubenicu ili ste se popeli na veliki svjetionik. Nacrtajte male simbole i tako dodatno ukrasite razglednicu. 


Ono što je na koncu najvažnije jest vaša dobra namjera. Razglednice šaljete od srca i tako ih trebate pisati. Vjerujte nam, jednom kada shvatite koliko vašim dragima to znači, svaki godišnji ćete ih slati.