Proljetno čišćenje

7 proizvoda koje bi odmah trebali izbaciti iz kupaonice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Vrijeme je da temeljito očistite svoju kupaonicuU jeku proljetnog čišćenja često površno prođemo kupaonicu pri tome ne dirajući uopće proizvode koje imamo. S vremenom se skupi gomila proizvoda koja skupljaju prašinu, zauzimaju mjesto, a isto tako mogu biti i opasna. Donosimo popis proizvoda koje biste trebali izbaciti iz vaše kupaonice – odmah!


Skoro pa prazne boce šampona


Onaj šampon koji ima još malo i regenerator koji nema dovoljno proizvoda ni za jedno pranje – bacite. Nepotrebno je gomilati boce i boce skoro pa praznih proizvoda jer ćete ih, eto, jednom iscijediti do kraja.


Pravilo je da ne kupujete nove proizvode dok ove ne potrošite. Tako ćete uistinu iskoristiti i taj talog šampona i regeneratora. U protivnom će se prazne boce povlačiti po vašoj kupaonici tjednima. Ako proizvode imaju jedva za jedno pranje, bacite ih.


Proizvodi koje ćete jednog dana zatrebati
Postoji ona posebna kategorija proizvoda koje držimo poput Svetog grala u kupaonici za vrijeme kada će nam zatrebati. Ako malo bolje proučite rok trajanja dotičnih proizvoda, većina je već odavno za smeće.


Iz iskustva znate da one proizvode koje čuvate skoro pa nikad ne iskoristite. Proizvodi su tu da se troše, a ne čuvaju. Ili ih potrošite ako rok trajanja nije prošao ili ih bacite. 


FOTO:iStock
Pravilo je posve jednostavno – što ne koristite ide u smeće


Stare kreme za sunčanje


Uvijek ostane ona jedna (kod pojedinaca i više njih) krema za sunčanje koje se povlače po kupaonici. Kreme za sunčanje imaju rok trajanja. Većina se može koristiti do tri godine maksimalno, no često se dogodi da posjedujemo hrpu proizvoda za sunčanje koje i nakon tog period povlačimo po kupaonici. U smeće s njima!


Bogata kolekcija testera


Mali parfemčići, losioni, kreme, šamponi – ako malo bolje pogledate svoju kolekciju uočit ćete da imate pregršt testera za koju većinu nemate pojma kada ste ih nabavili. Koristite testere, isprobajte ih, nemojte ih gomilati. Ako ih gomilate, u većini slučajeva samo skupljaju prašinu. 


Sredstva za čišćenje


Nije rijetkost da ispod umivaonika imamo cijelu kolekciju sredstava za čišćenje, a većinom koristite svoje omiljene i najefikasnije. Provjerite rok trajanja te one koji više ne vrijede ili ih već dugo ne koristite bacite u smeće.


Proizvodi iz hotela


Niste jedini koji vole skupljati male proizvode iz hotela. Neodoljivi su. No, najčešće završe skupljajući prašinu. Ili ih koristite za iduće putovanje ili ih jednostavno bacite. Čuvati ih jednostavno nema smisla.