Sužavanje pora

6 stručnih savjeta pomoću kojih možete smanjiti pore

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Istraživanja su pokazala da može pomoći korištenje sredstva za čišćenje sa salicilnom kiselinom.Čak i vrsta šećera koju koristite može utjecati na pojavu začepljenih velikih pora i masne kože. Ako to želite sakriti, bolje je ne koristiti prečesto puder u obliku šminke. Osim toga, morate znati kako ga pravilno primijeniti.


Bavimo se uzrocima, a ne simptomima i željeli bismo predložiti savjete koji vam mogu pomoći da suzite pore.


Izbacite rafinirani šećer iz svoje prehrane


Konzumiranje rafiniranog šećera i duboko pržene hrane u velikim količinama može začepiti pore. To se događa jer se proizvodnja sebuma povećava zbog razine inzulina. To možete lako izbjeći zamjenom rafiniranih šećera za njihove zdrave zamjene. To može biti, na primjer, smeđi šećer ili nektar agave.


Nemojte često koristiti papir za upijanje ulja
Stručnjaci kažu da listovi za upijanje ulja mogu biti čak i loši za vašu kožu. Vi samo liječite simptom dok glavni uzrok nije riješen. Štoviše, može lišiti kožu potrebnih ulja i dovesti do povećane proizvodnje ulja radi nadoknade.


Smanjite proizvodnju ulja ekstraktom zelenog čaja


Proizvodi za njegu kože s ekstraktom zelenog čaja umiruju i štite kožu. Također smanjuju proizvodnju sebuma i usporavaju starenje. U redu je koristiti za sve tipove kože osim ako niste preosjetljivi. Ali budite oprezni s nanošenjem čistog ekstrakta zelenog čaja na kožu.


Nemojte nanositi puder tijekom dana


Ako puder koristite cijeli dan, svaki dan možete jednostavno začepiti pore. Osim toga, ovi proizvodi inače sadrže talk koji može iritirati oči i nos.


Također, stručnjaci predlažu korištenje pahuljastog kista za šminkanje umjesto jastučića kako biste smanjili začepljenje pora.


Koristite proizvode s nekomedogenim sastojcima


Akne začepljuju pore. Kao rezultat, čini vaše pore uočljivijim. Istraživanja su pokazala da korištenje sredstva za čišćenje sa salicilnom kiselinom može pomoći otčepiti pore. Neka sredstva za čišćenje koja sadrže salicilnu kiselinu dovoljno su nježna za korištenje čak i svaki dan. Provjerite upute da vidite je li za svakodnevnu upotrebu ili ne.


Koristite sredstva za čišćenje na bazi gela


Još jedan savjet koji stručnjaci predlažu je korištenje sredstava za čišćenje na bazi gela umjesto losiona. Oni su sasvim dobri u čišćenju viška sebuma i to dovodi do minimaliziranja pojave velikih pora.