Stress free

5 jednostavnih načina da stresan dan završite na opuštajući način

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Stres je postao dio svakodneice, ali najvažnije je pronaći mir i način opuštanja koji vam pomaže da se osjećate bolje.Svi smo imali dan kada nam se činilo da ništa ne ide onako kako bismo željeli. Sve što želite je opustiti se kako biste zaboravili na stres. Ponekad je to lakše reći nego učinit, ali postoje jednostavni i lako primjenjivi načini koji će vam omogućiti da se osjećate osvježeno, opušteno i spremno za nastavak ostatka tjedna.


Istegnite se


Vježba koja uključuje istezanje mišića može vam pomoći da se opustite nakon teškog dana. Isprobajte neke od vlastitih dionica ili se bavite jogom ili pilatesom. Te će vam aktivnosti pomoći da produžite i opustite stegnute mišiće. Malo vježbanja za kraj dana također vam može pomoći da bolje spavate i oslobodit će endorfine koji mogu poboljšati vaše raspoloženje.


Prepustite se užitcima


Dopustite si da se prepustite nečem posebnom, poput dekadentne slastice koju obično izbjegavate ili čaše omiljenog vina. Priuštite si nešto u čemu uživate. To vam može pomoći da zaboravite na stresne događaje.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Kupajte se u mjehurićima
Kupka s mjehurićima savršen je način da se malo opustite od djece, posla i obveza. Zatvorite oči i prepustite se uživanju u toploj kupki ili uzmite dobru knjigu da se vaš um odmori.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Uživajte u svježem zraku


Provođenje vremena vani može vam pomoći i da se opustite nakon stresnog dana. Izvedite svog psa u šetnju ili se jednostavno smjestite na posebno mjesto u parku s dobrom knjigom.


Ako provedete malo vremena izvan svog doma ili sterilnog uredskog okruženja, može vam pomoći da se osjećate preporođeno.


Spavanje


Stresan dan može iscrpiti vaše tijelo fizički i psihički. Ponekad je najbolji način da se oporavite od toga ako se naspavate. To će vam pomoći da se sljedećeg jutra osjećate svježe i bit ćete spremni preuzeti na sebe sve što vam je dan spremio.