Bez šećera

Zdrava torta od jagoda: Recept domaće glumice oduševio obožavatelje na Instagramu

P. N.

FOTO/Katarina Baban, Instagram

FOTO/Katarina Baban, Instagram

"Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje", napisala je.



Svi bi mi nešto slatko, a po mogućnost da nas baš previše ne udeblja. Zato se svaki put oduševimo kada pronađemo recept za zdravi desert zbog kojeg nećemo imati grižnju savjeti dok ga jedemo i nećemo morati brojati kalorije. Upravo je jedan takav objavila i domaća glumica Katarina Baban na svome Instagram profilu.


Riječ je o uvijek omiljenoj torti od jagoda, a njezina zdrava varijanta temelji se na receptu bez šećera. “Evo jedne predivne zdrave torte – sirova torta od jagoda, bez šećera! Ona je nešto kompliciranija od kuglica, ali je prefina! Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje. Moj je onako li-la, ali može se!”, napisala je kraj fotke na kojoj vidimo prekrasnu tortu s jagodama kraj vaza sa cvijećem.


Baban je u opisu fotke objavila i recept, pa tako doznajemo da nam treba:




Za podlogu:


  • 2 šalice badema
  • 2-3 žlice agavina sirupa
  • 1 žlica limunovog soka
  • Dodajte i par žlica vode

Krema:


  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 2 dcl kokosovog mlijeka
  • malo limunovog soka
  • pola šalice agavina sirupa
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 šalice svježih jagoda

Priprema:
Sastojke za koru sameljite u blenderu i utisnite ravnomjerno u kalup.


Za kremu sve sastojke također izmiksajte u blenderu. Usipajte u kalup i ostavite barem 8 sati u hladnjaku. Možete i u zamrazivač, ali ju onda izvadite jedno sat vremena prije nego ćete ju jesti da se malo opusti”, napisala je.


Usput je otkrila i da recept stiže iz knjige “Sirova hrana”.



View this post on Instagram


Evo jedne predivne zdrave torte- sirova torta od jagoda, bez šećera! Ona je nešto kompliciranija od kuglica, ali je prefina! Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje. Moj je onako li-la, ali može se! Za podlogu: *2 šalice badema *2-3 žlice agavina sirupa *1 žlica limunovog soka Dodajte i par žlica vode. Krema: *2 šalice indijskih oraščića *2dcl kokosovog mlijeka *malo limunovog soka *pola šalice agavina sirupa *3 žlice kokosovog ulja *2 šalice svježih jagoda Sastojke za koru sameljite u blenderu i utisnite ravnomjerno u kalup. Za kremu sve sastojke također izmiksajte u blenderu. Usipajte u kalup i ostavite barem 8 sati u hladnjaku. Možete i u zamrazivač, ali ju onda izvadite jedno sat vremena prije nego ćete ju jesti da se malo opusti. Radila sam po receptu genijalne knjige “Sirova hrana”.👌🏻❤️


A post shared by Katarina Baban (@katarinababan) on