Gdje za vikend?

3 zimske virtualne ture za savršeno vikend uživanje

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Mjesta okovana snijegom i pogledi koji oduzimaju dah...“Zima je vrijeme za utjehu, dobru hranu i toplinu, dodir prijateljske ruke i razgovor uz vatru: zima je vrijeme za dom.” Ovaj citat Edith Sitwell relevantniji je ove godine nego ikad prije. Srećom, moderna tehnologija omogućuje nam da svijet doživimo iz svojih toplih, sigurnih domova.


Web stranice poput AirPano nude prekrasne fotografije i videozapise iz cijelog svijeta. Definitivno je moguće besplatno putovati svijetom dok se opuštate kod kuće s obitelji i prijateljima. Slijedi samo nekoliko od mnogih odredišta kojima možemo krenuti gotovo ove zime.


Everest, Himalaja


Panoramski pogled na rezervat prirode Annapurna Nepal. Zima je vjerojatno apsolutno najgore vrijeme za putovanje na Mt. Everest. Visinsku bolest i jedan od najtežih uspona na svijetu otežavaju i temperature koje dovode do smrzavanja. Međutim, Himalaja je najljepša kad je prekrivena snijegom. Sada možete doživjeti poglede bez opasnih putovanja. Na AirPanu možete uživati ​​u Everestu, Himalaji, Nepalu… Obavezno pojačajte glazbu za potpuni doživljaj.
Virtualno iskustvo snježnih Himalaja pruža poglede od 360 ° koji su snimljeni dvjema kamerama, kao i prilagođenom jedinicom “Trekker” od 15 leća dizajniranom za ruksake. Timovi ljudi putovali su pješice kako bi snimili preko 45 000 slika koje prikazuju panorame udaljenih sela u kojima žive pripadnici zajednice Sherpa, etničkih grupa na istočnoj Himalaji.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Rusija


Poznata po hladnim zimama i lokalnim stanovnicima koji se griju votkom, Rusija je oličenje zimske čudesne zemlje. Oni su bili na vrhu svog virtualnog turizma i postoji mnoštvo prekrasnih prilika za istraživanje Moskve iz udobnosti vašeg doma – bez obzira želite li istražiti Kremlj, rijeku Moskvu, katedralu Svetog Vasilija ili Crveni trg. Također možete pogledati snježni prizor na spomeniku Juriju Gagarinu, slaveći prvog čovjeka u svemiru. Manje sezonski, ali ipak uz zimsku temu, možete ‘posjetiti’ Zimsku palaču u poznatom muzeju Ermitaž, prema preporuci Youth Time.


Postoje i drugi muzeji i mjesta u Rusiji koja ovdje možete istražiti. Jedno od najnevjerojatnijih prirodnih nalazišta u Rusiji je Bajkalsko jezero, biser Sibira. Nije lako mjesto za putovanje kad idete osobno. Sada je moguće rezervirati internetsku virtualnu turu u trajanju od sat vremena za samo 5 dolara. Napokon, pogledajte ovaj YouTube video od Firebird Toursa o kompilaciji snježnih ruskih scena!


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Švicarska


Švicarska nudi neke od najpoželjnijih pogleda pogotovo kada uzmemo u obzir Alpe i njihov svevremenski šarm. Ovo popularno turističko odredište izgleda nevjerojatno tijekom cijele godine, no posebna je čarolija zimi. Postoje različiti načini kako uživati u Švicarskoj iz topline svog doma.


Samo zgrabite vruću čokoladu i uživajte u jednom od mnogih doživljaja, poput mirne vožnje vlakom iz Linthala – Züricha. Možete uživati i u drugim scenama; čak možete odabrati nekoliko lokacija na karti kako biste uživali u panoramskim pogledima i specifičnostima ove divne zemlje.


AirPano također ima sjajan izbor fotografija i videozapisa od 360 ° iz regije. Njihov izbor obuhvaća prekrasne planine, gradove i dvorce u Švicarskoj, kao i informacije o svakom mjestu. Također možete vidjeti kakav pogled puca s planina na 360 × 360  u Švicarskoj. Od prekrasnog plavog neba, do snježnih vrhova planina, zbog ovih panorama osjećate se kao da ste uistinu tamo samo bez ozeblina!


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels