U borbi protiv masne kose

3 razloga zbog kojih je vaša masna kosa i nakon pranja još uvijek – masna

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Činite li jednu od najčešćih pogreški prilikom pranja kose?Čini se da ponekad možemo toliko temeljito prati kosu, no ona na kraju ipak ostane masna. Najvjerojatnije radite jednu od sljedećih grešaka prilikom pranja kose. 


Ako ste skloni masnijoj kosi, češće je perete nego osobe koje imaju normalnu i suhu. No, nekad se dogodi da možete koristiti koji god preparat i prati na bilo koji način, a vaša kosa je i dalje masna. Provjerite je li prilikom pranja radite jednu od ovih najčešćih pogreški. 


Nanosite previše regeneratora i to činite na cijeloj kosi


Regenerator je neophodan u njezi kose. On štiti, čuva boju i kao što mu ima govori, regenerira našu kosu. No, morate pripaziti koliku količinu regeneratora nanosite. Kratka, poluduga i duga kosa ne traže jednaku količinu. Također regenerator trebate nanositi od ušiju prema vrhovima, nipošto na tjeme. 


Koristite vruću vodu
Znamo, vruća kupka opušta nakon stresnog dana. Nažalost, kako vruća voda dehidrira kožu, jednako negativno utječe i na kosu, odnosno njeno tjeme. Dolazi do lučenja sebuma, a rezultat je masna kosa. Uvijek koristite mlaku vodu za pranje kose. 


Koristite preteške proizvode


Kako postoje razni preparati za masnu ili pak suhu kožu, tako postoje i proizvodi za masnu ili suhu kosu. Razlika je u sastojcima koji pogoduju pojedinom tipu kose. Ako birate proizvode koji primjerice dodatno hidratiziraju kosu ili pružaju život kovrčava, riskirate “težinu” na svojim vlasima. Teški proizvodi negativno utječu na masnu kosu. Birajte proizvode koji su prikladni za vaš tip kose.