Put pravedne odmazde

3 horoskopska znaka koja uvijek traže osvetu: ne prežu ni pred čim

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Osveta je jelo koje se najbolje poslužuje hladno

Dramatičar William Shakespeare, Bik, napisao je jednom: “Nikada neću zastati, nikada neću stajati na mjestu, dok ili smrt ne zatvori ove moje oči ili mi bogatstvo ne da mjeru osvete.”


Možda nema pisca koji je više zaokupljen osvetom od starog Williama. Od “Hamleta” do “Henryja VI”, “Macbetha” do “Kralja Leara”, čovjek je propovijedao da je osveta majka, a u ovom članku izdvojit ćemo tri horoskopska znaka koji i sami imaju isto mišljenje o osveti.


Dok prosvijetljeni među nama odlučuju oprostiti i zaboraviti, ostali biraju put pravedne odmazde. Od povremene sitničavosti do odmazde na duge utakmice, tri su znaka sklonija zamjeranju, nošenju pritužbe u grob i osveti bez obzira na cijenu.


BIK


Budući da Bikom vlada Venera, planet koji upravlja imovinom i estetikom, ovaj je znak skloniji od drugih tražiti osvetu kroz bogatstvo, izgledati dobro i živjeti sa srednjim prstom u zraku i ramenima koja sliježu.


Bika njihove osvete drže mladima i spremni su nikada ne prerasti zamjerku. Primjer tvrdoglavog Bika prema pisanju NYP-a je Dennis Hopper koji je svom bivšem prijatelju Peteru Fondi oporučno zabranio da prisustvuje njegovom sprovodu.


ŠKORPION


Pakao nema bijesa kakvog ima Škorpion u osvetničkom pohodu. Ovaj znak ništa ne zaboravlja, a još manje od toga i oprašta. Tajnoviti su i upućeni u čekanje pravog vremena za napad, Škorpioni igraju dugu igru.


Poput, recimo, Katy Perry koja je čekala dok nije postala etablirana pop zvijezda pa na pozornici prozvala frajera u gomili koji ju je omalovažio još u srednjoj školi.


JARAC


Od tri navedena znaka, Jarac je najskloniji poslužiti osvetu hladnoj. Oslanjajući se na strategiju oskudice, udarit će ravno u novčanik. Primjer je Jarac Elin Nordegren, žena ranije poznata kao gospođa Tigera Woodsa.


Ona je zahtijevala 750 milijuna dolara u njihovoj nemiloj nagodbi o razvodu. Nordegren je kasnije prodala, NA AUKCIJI, svaki komad nakita koji joj je Woods ikada dao, uključujući i zaručnički prsten. Nazvala je to “čišćenjem”.