It's Good to be back

Engleski Metronomy prvim singlom najavili novi album, stižu u Ljubljanu u ožujku

T.I.

Foto: Press

Foto: Press

Sedmi album pod nazivom „Small World“ je na putu, izlazi 18. veljače naredne godine i danas je s njega objavljen prvi singl  “It’s Good to Be Back”„The English Riviera“, album s gotovo vizionarskim elektro/indie pop zvukom morao je Metronomy prije deset godina gurnuti u samu prvu ligu britanskih bendova. To se ipak nije dogodilo, Metronomy su očito ipak previše izvan struje za masovni ukus, pa su većim dijelom i dalje prilično dobro čuvana tajna engleske glazbe.


Za utjehu, barem kritičari redovito visoko cijene njihove uratke, kojih se zaključno s „Metronomy Forever“ albumom iz 2019. godine nakupilo šest.


Sedmi, pod nazivom „Small World“ je na putu, izlazi 18. veljače naredne godine i danas je s njega objavljen prvi singl  “It’s Good to Be Back”. Riječ je o veseloj elektronskoj pjesmi pamtljive melodije, kao da ordinarni pop Beautiful South sreće ekscentričnost jednih Flaming Lips.
Pjesmu prati i zanimljiv spot evidentno inspiriran filmom „Groundhog Day“ kroz loji se ponavlja isti scenarij: frontmen Joseph Mount svaki dan pogiba i proživljava iznova  jedan te isti dan.


“Sjećam se kako je bilo kada bih kao klinac sjedio na stražnjem sjedalu auta svojih roditelja, a oni bi puštali svoju glazbu a ja mislio sam: ovo je grozno, ali znalo je biti par pjesama koje koje bih volio. Mislio sam da bi bilo zabavno napraviti takav album, a ovo je pjesma koja bi se djeci mogla svidjeti. Ovo je cool stvar” – kaže Joseph Mount o novom singlu njegova benda.


Što se tiče koncertne promocije Metronomy nisu imali sreće s turnejom nakon „Metronomy Forever“albuma, morali su otkazati sve datume u Europi zbog izbijanja pandemije koronavirusa.


Sve će to pokušati nadoknaditi tijekom ožujka i travnja 2002. Nažalost, u Zagreb ponovno ne dolaze, iako bi sigurno napunili zagrebačku Tvornicu, no zato će njihovi poklonici zasigurno potegnuti u najbliže susjedstvo. Naime, manje od mjesec dana nakon izlaska novog albuma, 13. ožujka, stižu u Ljubljanu, u dvoranu Kino Šiška.