Ljepotice u Westgate Shopping Cityju

Više od 160 mačaka iz Europe i Južne Amerike ovog vikenda na izložbama u Zagrebu

Hina

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Foto: Bruno Konjevic / CROPIXZAGREB – Više od 160 mačaka 20-ak pasmina predstavit će ovaj vikend u Zagrebu stotinjak domaćih i stranih izlagača iz nekoliko europskih država i Južne Amerike, najavio je Savez felinoloških društava Hrvatske, organizator izložbi.


Međunarodne izložbe mačaka, u subotu i nedjelju, 16. i 17. svibnja, održat će se u Westgate Shopping Cityju.


Izložba će u subotu biti otvorena od 12 do 21 sat, a u nedjelju od 10 do 18 sati.
Najatraktivniji dio programa oba dana bit će “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati.


U subotu će se, u 18 sati, održati tradicionalno proglašenje TOP 10 hrvatskih uzgajivača mačaka za 2014. godinu, i to po 10 najuspješnijih u kategoriji odraslih, mačića, kastrata te uzgajivačnica.


Tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović najavila je da tri mačke dolaze čak iz Argentine, a po prvi puta prijavljeni su izlagači iz Belgije i Makedonije, što je, kako je istaknula, veliko priznanje Savezu, ali i Hrvatskoj.


Od pasmina na izložbama sudjelovat će Bengalska mačka, Britanska kratkodlaka mačka, Kartuzijska mačka, Cornish rex, Maine coon, Norveška šumska mačka, Orijentalna mačka, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Sijamska mačka, Sibirska mačka te u nas rijetka, Neva masquerada.