NAJBLOGERICA

Ester Gallo: Budite što jeste, bez obzira na godine, bore i kilograme

Ivana Kocijan

Snimio Ivica Tomić

Snimio Ivica Tomić

Moda je za mene bila i ostala igra. Uživam postojeću garderobu kombinirati i povremeno dopuniti nekim novim detaljima koji su vrlo bitni za moj cjelokupni outfit, govori pobjednica natječaja za najBLOGERICU čije je finale održano u Tower Centru RijekaEster Gallo, pobjednica prvog izbora za najBlogericu održanog u organizaciji Tower Centra Rijeka i priloga Life Novog lista, titulu najbolje zaslužila je inspirativnim stavom i zaigranim modnim stilom. Velika zaljubljenica u modu koja svojim vršnjakinjama, ženama srednje dobi želi poručiti da izađu iz svojih okvira, posvete se sebi i pokažu svoju kreativnost, svojim objavama na Instagramu pokazuje da godine nisu prepreka da se modno izrazimo i pokažemo svoje ja. Ester potvrđuje kako je sasvim u redu istaknuti svoju individualnost i biti posebna i drugačija, a to je prepoznao i žiri našeg izbora.


Od izbora najBLOGERICE prošlo je tjedan dana. Jesu li vam se slegnuli dojmovi? Kako danas gledate na sve što je iza vas? – Još uvijek sam puna utisaka i dojmova. Sjećam se kad sam se prijavila na natječaj, razmišljala sam da bar uđem u uži izbor. Kad sam već ušla u uži izbor, mislila sam kako će mi sve ovo biti velika zabava i igra. Tako je i bilo sve do dana proglašenja najBlogerice. Taj dan počela sam sama sa sobom razgovarati: »Što je ovo tebi trebalo?«, »Kamo ćeš ti?« i sl. Međutim trema je popustila čim sam ugledala cure jer smo si cijelo vrijeme bile potpora (susretanjem u Tower Centru, porukama u inbox itd.). Iskreno nisam očekivala pobjedu, ali na kraju svega presretna sam da sam ja ta najBlogerica jer sam dobila novu priliku i način da se još bolje pokažem svima koji prate ili će tek pratiti moje modne izazove.


Blog za žene srednjih godina


Pobjeda u natječaju dovela vas je korak bliže ostvarivanju želje o pokretanju vlastitog bloga. Imate li već plan kako će on izgledati, kojim će se temama baviti i kad biste mogli početi raditi na njegovom pokretanju? Kakve ste savjete vezane uz to dobili od uspješnih blogera Elle Dvornik, Ivane Pirizović, Jelene Perić i fotografa Filipa Koludrovića?– Budući da moje Instagram fotografije pokazuju streetstyle, odnosno uličnu modu svakodnevnog odijevanja, voljela bih svoja razmišljanja podijeliti na blogu koji bi bio za žene srednjih godina. Pisanje bloga zamišljala sam početi čim savladam osnove internetskog marketinga, tj. tečaja koji sam dobila kao glavnu nagradu jer smatram da mi može uvelike pomoći da dođem do šire publike. Sve to čula sam na finalnom izboru najBlogerice od prisutnih blogera i najljepši savjet koji su poručili svima je taj da uvijek budemo svoji. Mislim da je to baš i odlučilo kod odabira samih finalistica jer je svaka posebna na svoj način. Moda je za vas do sad bila igra. Kako kreirate svoj stil?– Moda je za mene bila i ostala igra. Pod tim mislim da uživam postojeću garderobu kombinirati i povremeno dopuniti nekim novim detaljima koji su vrlo bitni za moj cjelokupni outfit. Tako ćete me uvijek vidjeti da nosim upečatljive naušnice, čarape ili torbice jer to doprinosi naglašavanju vlastitog stila. Vaša su ciljna skupina žene srednjih godina koje se ne srame svojih godina. Koliko je vaših vršnjakinja prisutno na društvenim mrežama i što one kažu na vašu pobjedu u našem izboru?– Mojih je vršnjakinja vrlo malo prisutno na društvenim mrežama, pogotovo na Instagramu. Iako sam skupila više od 5000 pratitelja, mali je broj mojih prijateljica koje me prate na toj mreži. Uglavnom su to žene iz drugih zemalja ili mlađe žene kojima se sviđa moj stil odijevanja.


Instagram kao dnevnik


Na Instagramu imate više od 5000 pratitelja. Kad ste i zašto odlučili otvoriti Instagram profil i što vam je on donio?– Instagram sam otvorila prije dvije i pol godine jer se pokazao kao mjesto gdje mogu nesmetano objavljivati svoje fotografije, odnosno kao neka vrsta dnevnika. Ubrzo je to postala moja svakodnevnica koju je internetska publika s oduševljenjem prihvatila. Možda zvuči neskromno, ali za to su dokaz komentari ispod mojih objava. To vam je na Instagramu, kao i na drugim društvenim mrežama, vrlo bitno. Po tome možete prepoznati koja osoba je sama stekla svoje pratitelje, a koja ih je kupila. Kako internetska publika reagira na vašu zaigranu stranu odijevanja i mode?– Iz svega je vidljivo da se mojoj sadašnjoj publici sviđa moj zaigran način odijevanja jer uživam u šarenilu i veselim bojama. Iako je puno boja, odnosno šara koje mnogi smatraju nespojivim, uspijem dovesti da cijela kombinacija ima neku priču. Po tome bih mogla reći da mi je modni uzori Iris Apfel, stilistica koja iako ima više od 90 godina, još uvijek ne odustaje od carstva boja i modnih detalja.


Čula sam da se sami šišate. Znači li to da ne vjerujete frizerkama ili mislite da ćete sami najbolje realizirati ono što ste zamislili?– Da, da dobro ste čuli, istina je da se sama šišam, ali ne iz razloga da ne vjerujem frizerima, već iz razloga što svaki dan perem kosu. Stoga sam imala potrebu sama oblikovati frizuru pa je tako počelo moje samostalno šišanje za koje su i mnogi frizeri rekli da je dobro te da ne bi ništa mijenjali. Tako je moj stil odijevanja i moja frizura ostala moj zaštitni znak jer me na jedan način izdvaja od ostalih.


Za sebe kažete da niste trendseterica, već uživate spajati nespojivo. Ipak, koliko pratite trendove? I kako stvarate svoje trendove? Koje ste nespojivosti spojili na sebi? – Za sebe mislim da nisam trendseterica jer smatram da ne kupujem isključivo odjeću koja je u trendu. Istina je, volim pogledati modne časopise da vidim što je trenutno in i to potražim u našim trgovinama pa ti detalji pomognu da ostanem u tijeku s novostima koje su prisutne na modnoj sceni.


Biti jedinstven


Tko je najviše utjecao na vaš modni izričaj? Što biste vi savjetovali svojim vršnjakinjama kad je odijevanje u pitanju, a što mladim djevojkama?– Na moj modni izričaj najviše utjecaja imala je moja mama koja je i sama imala smisla za modu. Na mene je utjecala tako da me je uvijek bodrila i prepustila da stvorim svoj stil na način da uvijek ostanem posebna i svoja. To isto bih poručila svim ženama ili mladim djevojkama – da budu jedinstvene i ne kopiraju jedna drugu jer ono što pristaje meni, neće pristajati i vama. Imate li poruku za kraj za naše čitatelje i svoje pratitelje?– Još jednom svima zahvaljujem što su mi ukazali povjerenje i dali priliku da pozovem sve žene srednjih godina da se ne boje svojih prvih bora i kojeg kilograma viška, već da jednostavno uživaju u onom kakve jesu.