Prvi vikend festivala

COACHELLA 2019: Odvažne modne kombinacije u srcu kalifornijske pustinje

Ivana Mavrić

Foto: Instagram

Foto: Instagram

U tijeku je jedan od najvećih i najluđih festivala koji ove godine traje od 12. do 21. travnja, a prvi vikend obilježen je odličnim glazbenim nastupima, ali odvažnim modnim outfitima  Popularni glazbeno umjetnički festival Coachella tradicionalno se održava u pustinji Colorado, a svake godine okuplja veliki broj posjetitelja, ali i svjetskih zvijezda poput Ariane Grande, Belle Thorne, Davida i Victorie Beckham te mnogih drugih.


Coachella Valley Music & Arts Festival održava se jednom godišnje u sportskom klubu Empire Polo u Indiju u Kaliforniji. Festival svoje postojanje može zahvaliti grupi Pearl Jam koja je, zbog sukoba s agencijom Ticketmaster, odbijala svirati u prostorima koji su vezani s tom agencijom te su davne 1993. godine u kalifornijskoj pustinji pronašli Empire Polo Club i odlučili ondje svirati ne bi li dokazali da su ljudi spremni bilo gdje putovati kako bi poslušali dobru glazbu. Samo šest godina poslije, 1999. godine na istom je prostoru otvoren prvi Coachella festival na kojem ćete, osim glazbe i partyja, pronaći i neobične umjetničke instalacije.


Svake godine srce kalifornijske pustinje pretvara se u pravu modnu pistu, a festivalski outfiti pomno se biraju mjesecima prije ne bi li zabljesnuli u unikatnom #coachellaoutfit izdanju: traže se odvažne i razigrane kombinacije boemskog, avangardnog ili pak futurističkog stila koje će plijeniti pažnju i istaknuti se u mnoštvu drugih modnih kreacija.
Tako smo i tijekom prvog vikenda festivala mogli vidjeti šarolika festivalska izdanja- od cvjetnih kruna, prozirnih i mrežastih kombinacija, avangardnih outfita pa sve do hippie stila u modernoj verziji- inspiracije zaista nije nedostajalo.


Pogledajte u nastavku najbolje modne kombinacije s prvog vikenda Coachelle koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za nadolazeću festivalsku sezonu.

Foto: Instagram


coachella