Jedriličarska regata

FOTO Točno u podne startala je tradicionalna Fiumanka. Zaljevom zaplovilo preko stotinu jedrilica

P. N.

Foto Marko Gracin / Vedran Karuza

Foto Marko Gracin / Vedran Karuza

Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se na Terminalu u 20 sati



Točno u podne startala je 24. jedriličarska regata Fiumanka. Ispred Riječkog lukobrana na dvije rute – obiteljsku do Kostrene dužine 7, te regatnu do oznake postavljene u sredini zaljeva dužine 14 nautičkih milja, zaplovilo je više od 100 jedrilica.


Svi oni trebali bi se nakasnije do 18 sati vratiti na cilj u riječku luku, iako organizatori pretpostavljaju da će većina sudionika regatu završiti i prije toga vremena.





Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se na Terminalu u 20 sati. Bogat popodnevni prateći program Riječane i njihove goste očekuje na više lokacija.


Fiumanka je međunarodna jedriličarska manifestacija koju organiziraju Jedriličarski klub Maxi i agencija 2.mjesto LD uz potporu pokrovitelja i partnera regate. Tradicionalno se održava druge subote u lipnju i jedna je od najvećih i najeksponiranijih hrvatskih regata na kojoj sudjeluje velik broj zaljubljenika u jedrenje i medijskih kuća iz Hrvatske i Europe.


Foto galerija: Startala Fiumanka Foto: Angela Maksimović


Na regatnom polju Fiumanke bok uz bok jedre maxi krstaši i male obiteljske jedrilice, uživajući u međusobnom nadmetanju.


Jedrilice su podijeljene u nekoliko skupina prema duljini trupa i jedrilju, a o čemu ovisi hoće li jedriti Racing ili Cruising, odnosno dužu ili kraću rutu regate.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin


 


Foto Marko Gracin