
Foto: screenshot
Pizza je savšen izbor za večeru, a fina je u svim mogućim varijantama. Danas vam donosimo recept s pestom i mozzarellom koji će vas sigurno oduševiti
Dolaskom zime tražimo tople i zasitne obroke, a nema boljeg obroka za večeru od pizze. Ako vam je dosadila pizza u klasičnoj verziji, isprobajte ovu mirisnu i finu pizzu s pestom od bosiljka kojeg možete sami pripremiti ili kupiti već pripremljeni. Brza večera gotova je za 20- ak minuta, a sastojke možete prilagoditi prema vlastitom ukusu.
Sastojci:
2 žličice suhog origana
1 žlica sezamovih sjemenki
1 žlica naribane limunove korice
1 žličica kumina
1 gotovo tijesto za pizzu ili domaće tijesto
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1/3 šalice pesta od bosiljka *
1 rajčica, tanko narezana na kolutiće
1 paketić mozzarellle
malo svježeg bosiljka
sol i papar
* Priprema domaćeg pesta:
U mužar stavite 3 režnja češnjaka, dodajte krupnu sol i papar i pretvorite u pastu. Natrgajte vezicu svježeg bosiljka. Uzmite šaku pinjola, tostirajte na tavi i ohladite. U mužar ubacite bosiljak i pinjole, izradite u pastu i dodajte maslinovog ulja do željene gustoće.
Priprema pizze:
1 .Pećnicu zagrijte na 230º C. Masni papir poškropite maslinovim uljem.
2. U manjoj posudi pomiješajte origano, sjemenke sezama, koricu limuna, kumin, sol i papar.
3. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto, a zatim ga prebacite na papir za pečenje.Tijesto premažite maslinovim uljem i ravnomjerno prekrijte začinima iz posude. Tijesto premažite pestom, prekrijte kolutovima rajčice i kriškama mozzarelle te poškropite maslinovim uljem. Dodajte soli i papra po želji.
4. Pizzu prebacite u pećnicu i pecite 10- 15 minuta dok kora ne postane smeđa. Izvadite iz pećnice i stavite još malo bosiljka po želji. Narežite na kriške i uživajte!
Izvor: halfbakedharvest.com
Foto: screenshot