Foto Roni Brmalj
Sponzori su donirali 250 kilograma bakalara, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kila kapule, 10 kila češnjaka i 250 litara crnog vina
RIJEKA Unatoč kiši danas prijepodne se u središtu Grada Rijeke, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, mnoštvo Riječana pridružilo tradicionalnoj Gastrofešti na kojoj su im ponuđeni bakalar i pržena riba.
Gastrofešta na Badnjak održana je u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke te u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i brojnim sponzorima.
Građanima su se pridružili i predstavnici Grada Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima, predstavnici riječkog Sveučilišta, Studentskog centra i TZ-a Grada Rijeke.
Pripremljeno je oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš i 3000 čaša crnoga vina, a sponzori Gastrofešte bili su Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., PIK Rijeka d.d., i Agrolaguna d.d.
Sponzori su za pripremu bakalara donirali 250 kilograma bakalara, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kila kapule, 10 kila češnjaka i 250 litara crnog vina.
Isto tako, pred Gradskom čitaonicom građani su se mogli počastiti s 3000 kanapea od bakalara i 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a tu donaciju i pripremu omogućili su Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.