GLAGOLJAŠTVO

Treći tjedan glagoljice bit će održan u Rijeci od 15. do 19. studenog

Davor Mandić

Na dan otvorenja manifestacije održat će se znanstveno-stručni skup o tranzicijskom razdoblju rukopisne i tiskane glagoljske knjige



RIJEKA – Treći tjedan glagoljice održat će se u Rijeci od 15. do 19. studenoga. Otvorenje će biti upriličeno 15. studenoga u Vijećnici Akademije primijenjenih umjetnosti na Kampusu Trsat, Ulica Slavka Krautzeka 83 u 10.30 sati.


Na dan otvorenja manifestacije održat će se znanstveno-stručni skup o tranzicijskom razdoblju rukopisne i tiskane glagoljske knjige te dvije panel rasprave na istu temu u organizaciji riječkih i zadarskih studenata. Ostali dani Tjedna glagoljice posvećeni su raznim programima i radionicama koji će se odvijati u Palači šećera.


Osim Interpretacijskog centra glagoljice i tiskarstva (udruga Typeflow) suorganizatori i partneri manifestacije su Grad Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru, Muzej grada Rijeke, Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka, Filozofski fakultet Rijeka te Prirodoslovna i grafička škola Rijeka.




Detaljan program zainteresirani mogu vidjeti na mrežnom mjestu: www.benja.hr.