Problemi u kraljevskoj kući

Princ George isključen iz društva u školi; njegov odgovor: “Moj otac će biti kralj, pazite što radite”

P. N.

Reuters

Reuters

Već ovog ljeta u engleskim tabloidima objavljene su priče o prinčevom teškom životu u školi



 


Princ George ponekad je isključen iz društva svojih školskih kolega. Iako je  sljedeći u nizu nasljeđivanja prijestolja nakon svog oca princa Williama i stoga je predodređen da postane kralj, to mu nije dovoljno da bi imao krug povjerljivih prijatelja, piše Il Messaggero.


Anegdotu je  ispričala Katie Nicholl, stručnjakinja za kraljevsku obitelj i autorica knjige “Nova kraljevska obitelj”: 9-godišnji George i njegova sestra Charlotte pohađaju prestižnu školu Lambrook School u Berkshireu od rujna, nakon što su godinama pohađali londonsku pripremnu školu Thomas’s Battersea za 19,000 funti godišnje.




Neki njegovi školski kolege nisu dobro prihvatili što mu nastavnici navodno osiguravaju povlašteni tretman te su ga isključili iz nekih aktivnosti. George im je međutim brzo odgovorio: “Moj otac će biti kralj pa je bolje da pazite što radite”,  ne skrivajući dobru dozu prepotencije.


Život u kraljevskoj obitelji ima i složenije strane uz očite privilegije. Stoga, William i Kate već pripremaju princa Georgea za ulogu koju će igrati u budućnosti – ulogu prijestolonasljednika, a zatim kralja.