Nova predstava

Kazalište Moruzgva sprema “Tvorničke postavke”, redateljski prvijenac Ksenije Marinković

Kim Cuculić

Foto M. Smolčić Senčar

Foto M. Smolčić Senčar

Ova komedija daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti - na estradi ili u politici



ZAGREB – Kazalište Moruzgva u novu kazališnu sezonu ulazi s predstavom »Tvorničke postavke«. Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Predstava, koju opisuju kao »feel good komediju«, govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak.


U glavnim ulogama su Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić. U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi »profitiraju« kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.


– Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković) koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine…, piše u najavi predstave.




– Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru. Željela sam raditi baš u Moruzgvi, jer sam putujući s njihovom predstavom »OtpisaNE« vidjela koliko veselja komedije donose gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj. Ono što mi je bilo vrlo bitno, to je da pisci (Marina Vujčić i Ivica Ivanišević) napišu četiri punokrvna karaktera, da bi glumci imali zanimljive uloge s kojima će se moći poigravati, jer kad glumci uživaju, uživa i publika! Nadam se da će tako i biti, ističe Ksenija Marinković.


Svečana premijera je u Zagrebu u nedjelju, 2. listopada, u kazalištu Vidra.


Raspored izvedbi


02.10. Zagreb – kazalište Vidra


08.10. Split


09.10. Zagreb – Kazalište Vidra


16.10. Zagreb – Kazalište Vidra


20.10. Rijeka – HKD na Sušaku


22.10. Zagreb – Kazalište Vidra


23.10. Đurđevac – Dom kulture


25.11. Vodice – Pučko otvoreno učilište