Foto Pexels
Bijelo vino i rum koji se koriste u receptu izvrsno aromatiziraju meso
povezane vijesti
Znamo da kad spomenemo riječ patka, većina pomisli na recept za onu pekinšku. No, patka se može pripremiti na bezbroj načina, a zašto ju ne isprobati sa gljivama, namirnicom čija je sezona u punom jeku i smatra se jednim od simbola jeseni.
Patka u umaku od gljiva i bijelog vina
Sastojci:
- Očišćena i narezana patka
 - 200 g kapule
 - 50 g maslaca
 - žlica brašna
 - šaka suhih gljiva
 - litra bijelog vina
 - čašica ruma
 - kobasica narezana na fete
 - sol i papar
 - malo muškatnog oraščića
 
Priprema: U loncu otopite pola maslaca, a zatim na njemu popržite kapulu. Dodajte čašu tople vode i pustite da lagano kuha sve dok voda ne ispari, a zatim na tome lagano popržite komade patke.
Dodajte bijelo vino i rum, promiješajte, malo posolite i po želji dodajte malo muškatnog orašćića.
Nastavite s kuhanjem sve dok komadi patke ne budu dobro kuhani. Potom ih izvadite i ostavite na toplom.
Umak od kuhanja procijedite i stavite u drugi lonac ili dublju tavu, dodajte gljive i kobasicu, ostatak maslaca i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
Tako pripremljenim umakom prelijte komade patke i… uživajte!