Izložba vina

Sve je spremno za ovogodišnju Vinistru: Najavljeno više od 110 izlagača od čega 80 vinara

Hina

Organizatori potvrđuju kako interes izlagača nikad nije bio veći te kako nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.



POREČ – Sve je spremo za 28. Vinistru, a najveća i najstarija regionalna izložba vina od 6. do 8. svibnja vraća se u porečku dvoranu Žatika na radost istarskih vinara gdje će na 3.500 četvornih metara izlagati više od 110 izlagača, od čega 80 vinara, najavili su u ponedjeljak organizatori izložbe.


 


Predstavljanje europskog projekta “The Malvasia Myth” i “Masterclass” s vinima iz projekta, vođena degustacija svjetskih malvazija, Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci, tek su mali dio bogatog stručnog programa koji posjetitelje od petka očekuje u Poreču.




Organizatori potvrđuju kako interes izlagača nikad nije bio veći te kako nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.


“Na ovogodišnjem izdanju Vinistre sudjelovati će i međunarodni partneri na projektu „The Malvasia Myth“ čiji je cilj valoriziranje i brendiranje svih vina koja se danas nazivaju imenom Malvazija, odnosno promocija njihovih područja i proizvođača” – najavio je direktor udruge vinogradara i vinara Istre Ivan Marić dodavši kako će LAG “Središnja Istra” kao partner na ovom projektu u suradnji s Udrugom Vinistra ugostiti predstavnike partnera iz Grčke i Italije te ih upoznati s područjem, specifičnostima, razvojem i značajem malvazija u Istarskoj županiji.


Partneri će ujedno na zajedničkom štandu na Vinistri predstaviti svoja vina te će tako posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte. Po prvi put biti će postavljen i štand posvećen ocjenjivanju Svijet malvazija gdje će se upravo na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji sa Hrvatskim sommelier klubom.