2022.

Trendovi za uređenje doma: Ovih 5 boja prevladava u dizajnu interijera

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Vraćaju se boje.

Prošle su godine najpopularnije boje u dizajnu interijera govorile o udobnosti i stabilnosti, ali ova godina donosi jaču i hrabriju paletu.


Andrea Magno, direktorica marketinga i razvoja u Benjamin Mooreu, kaže da iz prve ruke svjedoči ovom trendu.


“Klijenti traže da im domovi ne budu samo udobni već i sretni. Biranje prave palete boja je prvi korak prema tome”, kaže Magno.


Koje će boje dominirati interijerima?


Zelena


Iako je u trendu već nekoliko godina, vladavina zelene boje se nastavlja i oduševit će sve koji se žele osjećati bliže prirodi. Za one koji traže savršen balans umirujuće, ali hrabre boje, zelena je idealan odabir.


Foto: iStock


Plava


Nijanse plave dominirat će blagovaonicama, poglavito tamna nijansa koja je savršena za dozu dramatičnosti oko blagovaonskog stola.


Foto: iStock


Ljubičasta


Otkako je Pantone otkrio Very Peri kao svoju naj boju za 2022. godinu, jasno je da će postati trend i u interijerima.


Foto: iStock


Zemljani tonovi


Mnogi će se i dalje okrenuti zemljanim i neutralnim tonovima umjesto jarkim bojama. Donose smirenost i toplinu u domove pretvarajući interijere u prostore udobnosti i komfora.


interijer

Foto: iStock


Teksture


Osim boja, kao trend za ovu godinu ističe se tehnika oslikavanja interijera koja za rezultat daje teksturiranu aplikaciju boje, kao da ste se igrali vodenim bojicama. Ovom tehnikom postižete elegantni dašak nekih prošlih vremena.


Foto: iStock