Novi susret

Prvi zimski Land rover reid od ovog petka do nedjelje

Dorotea Prpić



Land Rover Balkan team, pod vodstvom Valentina Valjka, organizira prvi zimski Land rover reid. Radi se o zaljubljenicima i vlasnicima Land rover vozila okupljenih u grupi na društvenoj mreži, s različitih dijelova Balkana. Reid će se održavati u periodu od petka, 17. prosinca do nedjelje, 19. prosinca duž Ličko-senjske županije. Cilj im je posjetiti zanimljiva mjesta koja nisu svima poznata.


Nakon prošlogodišnjeg uspješno odrađenog prvog susreta u Otočcu, na red je došao i zimski reid koji bi mogao izazvati veću zainteresiranost. Trenutačno je prijavljeno 15 vozila s više od 30 ljudi koji sigurno sudjeluju te se očekuje još vozila, pa bi konačan broj bio oko 50 simpatizera Land rovera. Karavana će startati u Otočcu gdje će se svi sastati i krenuti zanimljivom rutom diljem Ličko-senjske županije.


Land Rover Balkan team grupa osnovana je prije godinu dana. Vlasnici Land rovera specifična su scena. Avanturističkog duha, željni pustolovine, ne zaustavljaju ih ni snijeg ni led, a ni vrućina ni žega, pa uživaju sa svojim ljubimcima cijelu godinu. Radi se o automobilima 4×4, tj. pogonu na sva četiri kotača, koji u sebi imaju razne nesvakidašnje preinake, poput ugrađenih šatora, madraca i ostalih stvari koje nisu standardne u automobilima.




– Cilj nam je promovirati turističke destinacije i zanimljiva mjesta Ličko-senjske županije poput nacionalnih parkova Sjeverni Velebit, Paklenica i Plitvička jezera i Parka prirode Velebit. Mislim da su to sve zanimljiva mjesta vrijedna posjeta, jer i zimi imamo itekako što za vidjeti, a da ne pređemo preko granice. Proći ćemo i Majstorskom cestom, ako nam vrijeme dozvoli, a jedna velika zanimljivost koja, vjerujem, u svima budi znatiželju je napušteni aerodrom Željava na granici s BiH – rekao je Valentino Valjak, inicijator ovog događaja.


Valjak nam je otkrio da je ovo tek početak te da u planu imaju još veće susrete diljem Europe, ali i prekomorske avanture. Pozivaju zainteresirane da se pridruže te kaže da se nada da će svi jednako uživati kao i na prethodnom susretu.