20 ideja

S radom počela nova generacija korisnika riječkog Startup inkubatora

Bruna Matičić

U riječkom Startup inkubatoru razvijat će se 20 novih ideja

U riječkom Startup inkubatoru razvijat će se 20 novih ideja

Od ukupno 31 prijave, ove godine za ulazak u Startup inkubator Programsko vijeće inkubatora odabralo je 20 timova, odnosno, ukupno 47 korisnika



U novi ciklus programa inkubacije ulazi 13. generacija korisnika Startup inkubatora Rijeka, a prostor RiHuba postaje dom za 20 novih poduzetničkih ideja i ukupno 47 korisnika.


Od ukupno 31 prijave, ove godine za ulazak u Startup inkubator Programsko vijeće inkubatora odabralo je 20 timova koji će u procesu inkubacije idućih osam mjeseci razvijati svoje poslovne ideje te dobiti besplatnu podršku u vidu edukacija, praktičnih radionica, mentorstva i savjeta stručnjaka, ali i prostora za rad te prateće infrastrukture, kao i ostale oblike pomoći u okviru Startup inkubatora Rijeka, a sve u cilju ostvarenja poduzetničke vizije.


Svečanom ulasku 13. generacije korisnika Startup inkubatora koji se preksinoć odvio u prostoru RiHuba prisustvovali su gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Jana Sertić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić te Dario Zorić, direktor Regionalne razvojne agencije Porin.




Također, novim su timovima podršku pružili i uspješni timovi prethodne generacije korisnika, MM Epoxy Solutions, Terra Nera i Renergo.


– Malo i srednje poduzetništvo motor je riječkog gospodarstva i vjerujem da ćete i vi biti dio te priče, istaknuo je gradonačelnik Filipović.


Uz čestitke svim novim korisnicima, naglasio je da je cijeli proces inkubacije zanimljiv i dinamičan te uključuje različite oblike edukacija, dok je Dario Zorić, direktor Porina, ali i višegodišnji mentor u Startup inkubatoru kazao da su interesi korisnika raznolike, a poduzetničke ideje iz godine u godinu sve ozbiljnije te se mentori, edukacijom i savjetovanjem, mladim timovima trude dati maksimalnu podršku u poduzetničkom pothvatu.


Startup inkubator od 2013. godine djeluje kao integralni dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja i podizanje poduzetničkih kompetencija.


U okviru inkubatora građani koji žele krenuti u poduzetnički pothvat mogu besplatno steći relevantna znanja u području poduzetništva te dobiti podršku u razvoju vlastitih poslovnih ideja i poduzetničkih inicijativa kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja, kao i osiguranje prostora i prateće infrastrukture, podršku u razvoju i provedbi poslovnog plana, ali i novčane potpore.


Do sada je usluge inkubatora koristilo 195 timova i 478 korisnika te je održano ukupno 1.013 individualnih konzultacija i 332 edukacije, a najboljim timovima posljednjih triju generacija pružene su novčane potpore u iznosu od 525.000 kuna.