Potpisan ugovor

Pontoni će osigurati vezove za manje brodice u Novalji

Marin Smolčić



NOVALJA – Potpisivanjem Ugovora o javnoj nabavi za postavljanje pontona u luci Novalja započelo je rješavanje dugogodišnjeg problema Lučke uprave Novalja zbog pomanjkanja vezova za manje brodice. Potpisnici Ugovora su bili v.d. ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas i direktor tvrtke Marinetek Adriatic iz Šibenika Boris Mikšić. Svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Novalja Aleksij Škunca.


Izgradnja pontona u režiji Lučke uprave Novalja tek je jedan od mnogih priobalnih infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj povećanu funkcionalnost ove luke. Kako nam je rekao v. d. ravnatelja Lučke uprave Novalja Igor Vidas, radovi temeljem ugovora izvodili bi se u dvije faze.


– Prva faza u vrijednosti 4.378.314,50 kuna s PDV-om te druga faza vrijedna 2.870.530,05 kuna s PDV-om. Ukupna vrijednost radova koje smo sklopili s ponuditeljem iznosi 7.248.844,55 kuna s PDV-om. Postavljanje pontona u luci Novalja prvi je korak u rješavanju problema nedostatka komunalnih vezova za potrebe korisnika u Novalji. Ovom prigodom istaknuo bih stalnu pomoć koju nam u svim segmentima našega rada i poslovanja ukazuje resorno Ministarstvo na čelu s ministrom Olegom Butkovićem, kao i župan ličko-senjski Ernest Petry i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić, zaključio je Igor Vidas iz Lučke uprave Novalja.