Bit će dosta kiše

Idućih dana često će vam trebati kišobrani. Meteorolozi najavljuju da će osjetno zahladiti

P. N.

Najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u subotu, kada će kiša padati uglavnom u gorju



“Idućih dana promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova, koji u petak i nedjelju mjestimice mogu biti i izraženiji. Na Jadranu će puhati povremeno umjereno jugo i jugozapadnjak, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu bura. Početkom idućeg tjedna bit će više sunčana vremena, ali još ponegdje i malo kiše. Osjetno će i osvježiti pa će dnevna temperatura zraka u većini unutrašnjosti biti uglavnom oko 20 °C, a na Jadranu oko 25 °C.”, sažeta je tjedna prognoza HRT-a.


U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice će padati kiša, osobito poslijepodne i navečer. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 18 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C. U središnjoj Hrvatskoj malo niža temperatura zraka. Bit će promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova.


Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom oblačno s kišom, pa i u u obliku obilnijih pljuskova praćenih jakim i olujnim vjetrom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperaura zraka od 15 do 17 °C, uz obalu između 18 i 20 °C. Najviša dnevna između 18 i 21 °C, na moru od 22 do 25 °C. U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno s pljuskovima koji mjestimice mogu biti jače izraženi. Puhat će većinom umjeren južni vjetar i jugo koji će prolazno okrenuti na sjeverni. Jutarnja temperatura od 16 do 19 °C, uz obalu između 19 i 23 °C. Najviša dnevna uglavnom od 24 do 28 °C.




Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, gdje će biti i najviše sunčana vremena, ali uz prolazno povećanu naoblaku povremeno će biti i kiše, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo.”


Idućih dana u unutrašnjosti promjenjivo, povremeno s kišom, osobito u nedjelju i ponegdje izraženijim pljuskovima. Najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u subotu, kada će kiša padati uglavnom u gorju. Na Jadranu u subotu djelomice sunčano, a na južnom dijelu uz povećanu naoblaku mjestimice kiša. U nedjelju ponegdje obilniji pljuskovi, a u ponedjeljak sunčanije, iako još ponegdje s kišom. Puhat će povremeno umjereno jugo i jugozapadnjak, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu bura.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.