EP odbojkaša

Hrvatske odbojkaše u “grotlu” Saku Suurhall dvorane u Tallinnu čeka ključna utakmica za prolaz u osminu finala EP-a

Ivan Volarić

Ivan Zeljković, Filip Šestan, Kruno Nikačević, Bernard Bakonji, Leo Andrić i Sven Šarčević/Foto www.cev.lu

Ivan Zeljković, Filip Šestan, Kruno Nikačević, Bernard Bakonji, Leo Andrić i Sven Šarčević/Foto www.cev.lu

Nadamo se našoj vrlo dobroj igri te pobjedi. Bit će puna dvorana i sigurno će biti lijepo igrati pred brojnim navijačima - rekao je 204 centimetara visoki pucač Ivan Raič



RIJEKA Hrvatske odbojkaške reprezentativce očekuju dvije ključne utakmice na Europskom prvenstvu čiji su domaćini Poljska, Češka, Estonija i Finska. Hrvatski reprezentativci u prva tri susreta skupine D skupili su dva boda, odnosno ostvarili su jednu pobjedu (3:2 Latvija) i dva poraza (Francuska i Njemačka 0:3). Bitno je naglasiti da su porazi doživljeni od reprezentacija za koje se unaprijed moglo ustvrditi kako će zauzeti čelne dvije pozicije u skupini dok ostatku društva predstoji borba za preostale dvije vize za osminu finala. Hrvatska je u tim računicama osvojila dva itekako važna boda protiv Latvije, a danas (19 sati) protiv domaćina skupine Estonije odabranici izbornika Emanuela Zaninija mogli bi napraviti presudan korak prema plasmanu u drugi krug.


Utakmica protiv Slovačke u srijedu (16 sati) mogla bi u tom slučaju čak poslužiti za napad na treću poziciju u skupini, koja bi donijela nešto lakšeg suparnika u osmini finala. Nije isto u osmini finala igrati protiv druge selekcije skupine B u kojoj su Italija, Bugarska, Slovenija… Jasno, preduvjet svih ovih računica je današnja pobjeda nad Estonijom, koju će u dvorani Saku Suurhall bodriti s punih tribina.


Ivan Raič, 204 centimetara visoki pucač, svjestan je da današnja utakmica protiv Estonije, ali i ona protiv Slovačke, nosi velik ulog.




– Estonija i Slovačka su za nas bitne utakmice za prolaz skupine. Najprije nas očekuje utakmica protiv Estonije. Nadamo se našoj vrlo dobroj igri te pobjedi. Bit će puna dvorana i sigurno će biti lijepo igrati pred brojnim navijačima – poručio je Raič, 32-godišnji odbojkaš, koji je prošle sezone igrao u rumunjskoj Arcadi iz Galatija.


Estoniju je u pobjedi nad Slovačkom bodrilo pet tisuća navijača, ništa manje se ne očekuje ni danas protiv Hrvatske. Motiv više da se u takvoj atmosferi napravi ključni korak prema osmini finala.