ČETVRTA NOGOMETNA LIGA NS RIJEKA

Danas počinje Četvrta nogometna liga NS Rijeka, Borac i Kraljevica jedni od ovogodišnjih favorita

Valentina Prokić

Igralište Borca

Igralište Borca

Dosta smo se pojačali u odnosu na lani, doveli smo pet, šest mlađih igrača i dva, tri iskusnija. Angažiran i kondicijski trener - kaže trener Davor Černe



RIJEKA Četvrtoligaši danas kreću s novom prvenstvenom sezonom. Trinaest klubova iz triju županija borit će se za naslov najboljeg, a jedan od prvih favorita za titulu prvaka su nogometaši Borca iz Bakra, koji su privremeno postali Borac iz – Krasice. Naime, igralište u Bakru se preuređuje te se momčad udomaćila na Krasici, no ipak će u prvim kolima igrati u gostima jer i Krasica zahtijeva još neke dodatke poput reflektora.


Ostali na okupu


– Dosta smo se pojačali u odnosu na lani, doveli smo pet, šest mlađih igrača i dva, tri iskusnija. U klubu je angažiran i kondicijski trener tako da smo i rad tijekom priprema podigli na višu razinu. Istina je da smo možda malo umorni od pripremnih treninga i da trebamo malo svježine, ali kako nama, tako i drugima. Najvažnije je da nas zdravlje posluži, da nas zaobiđu ozljede te da dođe malo sreće kada je potrebno – kaže trener nogometaša Borca Davor Černe.


Borac ima još dvojicu ozlijeđenih igrača, Zrilića i Omerovića, koji bi se trebali priključiti momčadi.




Cilj je biti među prva tri. To govorim gledajući kadar koji imamo na raspolaganju, posebno ako se vrate Zrilić i Omerović, tada sigurno neće biti problema. Čak možemo biti i lagano prvi. Ne sumnjam nimalo u momčad i njenu kvalitetu, dobri smo, možda čak i predobri za ovu ligu. Ipak, ponavljam, na rezultat uvijek utječu i vanjski faktori poput zdravlja i ozljeda – dodaje Černe.


Strateg Borca vidi Kraljevicu kao prvog konkurenta u borbi za naslov.


– Odlučivat će nijanse. Možeš stvoriti deset šansi i ne zabiti, a protivnik napravi jednu, zabije i pobijedi, tako je to u nogometu. Kraljevica je dobra momčad, nisu puno mijenjali – mišljenja je trener Borca.


Trener Kraljevice Edi Kurolt očekivao je više igrača na pripremama, a bilo ih je manje nego tijekom zimskih priprema. Razlog su sezonski poslovi.


– Najjači plus nam je što je cijela momčad ostala na okupu. Franko i Tadić su se vratili s Hreljina. Momčad je zajedno već tri godine, napredovali su i individualno i kao ekipa, razlika je vidljiva od dana kada sam preuzeo posao trenera. Očekujem da ćemo biti pri vrhu – najavljuje Kurolt.


U ligi ima novih klubova, koji mogu biti i iznenađenja, jer dok karavana ne krene, nema se točan uvid u mogućnosti svih sudionika.


– Borac se najviše pojačao, Lokomotiva je također dovela nekoliko igrača. Ušli su Novalja, Klana, Veli Vrh, OŠK… Svi su oni dovodili neke igrače i slagali se za novo prvenstvo. Bit će svega – kaže trener Kraljevice.


Halubjan oprezan


Sa sezonskim radom igrača problema ima i Halubjan.


– Treba će nam još malo vremena da se ekipiramo, ali spremni smo koliko možemo biti. Doveli smo uglavnom mlađe igrače da popunimo roster. Vratio nam se Roko Gatara iz Lokomotive, a aktivirali smo Filipa Savića. Opet ćemo biti živa, mlada ekipa željna rada, vidjet ćemo što će nam to donijeti – kaže trener Halubjana Marko Miletić.


Momčad s Brnasa je, kao i Kraljevica, duže na okupu, što je plus.


– Kostur ekipe je treću godinu zajedno, to znači da smo malo uigraniji i posloženiji, ali treba vidjet kako ćemo krenuti. Start je vrlo važan. Naše ambicije su osvojiti što veći broj bodova, ali biti fokusiran samo na prvu sljedeću utakmicu. Ne želimo velike najave, polako iz utakmice u utakmicu, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – zaključio je strateg Halubjana.