Preslagivanje

Sastaje se vodstvo Domovinskog pokreta, Škoro nije pozvan. Njegova sestra i dalje traži objašnjenja

Dražen Ciglenečki

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Ne postoji statutarna osnova da ga se zove. Kao ni Darija Žepinu, koji je dao ostavku na mjesto glavnog tajnika i također ostale dužnosti u Domovinskom pokretu, rekao nam je Mario Radić



ZAGREB – Predsjedništvo Domovinskog pokreta sastat će se u sutra u podne, prvi put nakon ostavke predsjednika stranke Miroslava Škore. Kako je on podnio ostavku na sve stranačke dužnosti, te stoga više nije član Predsjedništva, nije pozvan na sjednicu.


– Ne postoji statutarna osnova da ga se zove. Kao ni Darija Žepinu, koji je dao ostavku na mjesto glavnog tajnika i također ostale dužnosti u Domovinskom pokretu. Druga je stvar što Škoro, ako to želi, može doći na sjednicu Predsjedništva i obrazložiti svoju ostavku, rekao nam je jučer Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, koji trenutačno vodi tu stranku.


S ovakvim se tumačenjem ne slaže članica Predsjedništva Vesna Vučemilović.




– Miroslava Škoru definitivno treba zvati na sjednicu, to se podrazumijeva, ocjenjuje Vesna Vučemilović.


Određeni spor mogao bi izazvati i planirani dnevni red sjednice Predsjedništva, u kojem nema rasprave o odlasku predsjednika stranke


– Moramo donijeti odluku o unutarstranačkim izborima, promijeniti Pravilnik o članstvu… Ali, imat ćemo i točku razno i u sklopu nje će svatko moći slobodno govoriti o Škorinoj i Žepininoj ostavci, ističe Radić.


Krajem prošlog tjedna Vesna Vučemilović, uz potporu dijela Predsjedništva, predložila je sazivanje sjednice na kojoj bi pod broj jedan bilo »dodatno pojašnjenje okolnosti ostavki osobno od strane Miroslava Škore i Darija Žepine«. Ona, naime, smatra da je Škoro sada tek u statusu predsjednika u ostavci.


– Ostavka je službeni stranački dokument, koji mora ići u Ministarstvo pravosuđa i uprave jer je Miroslav Škoro odgovorna osoba koja zastupa Domovinski pokret. Ne znam kako je taj dokument objavljen na Facebook stranici Miroslava Škore. Neka Mateja Jozeljić pokaže pisani nalog Miroslava Škore da to stavi na Facebook.


Stvara se privid da je on osobno objavio svoju ostavku, a napravila je to PR savjetnica. Zvala sam je taj dan da joj kažem da makne to s Facebooka jer je, neovlaštenim baratanjem stranačkim dokumentom, nanijela štetu Domovinskom pokretu, ali nije mi se javila, rekla nam je Vesna Vučemilović.


Prozvana Mateja Jozeljić, međutim, naglašava da je ona samo zaposlenica u Domovinskom pokretu, ne i dužnosnica.


– Kada mi je Miroslav Škoro dao tekst svoje ostavke i rekao da to objavim na njegovoj Facebook stranici, ja sam to učinila. Ne želim više ništa komentirati, zaključuje Mateja Jozeljić.