
FOTO/Unsplash
Jelo koje zadovoljava svačiji ukus, a pritom je tako lagano i sočno
povezane vijesti
Tikvice su namirnica koju obožavamo na sto načina. Pogotovo u ljetnim mjesecima. Uz njih, ukusan i zdrav ručak je zajamčen. Danas donosimo jednostavni recept za poznatu englesku pitu s tikvicama koja će razveseliti vaše ukućane. Lako se priprema, a užitak koji donosi na stol je nemjerljiv.

FOTO/Unsplash
ZA TIJESTO
- glatko brašno 500 g
- ulje 30 ml
- prašak za pecivo pola vrećice
- malo soli
- voda 200 ml
- tikvice 4
- bijelo meso 1 komad
- svježi sir 300 g
- kiselo vrhnje 200 g
- mileram 100 g
- mlijeko 50 ml
- jaja 4
- griz 4 žlice
- parmezan 70 g
- tvrdi sir 100 g
- ulje 2 žličice
- malo soli
- prstohvat papra
PRIPREMA
Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umijesite glatko testo. Formirajte valjak i odvojte trećinu testa. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižide¬ru. Tikvice isecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i ocijedite da puste vodu. Pomiješajte mladi sir, tvrdi sir, kiselo vrhnje, mileram i mlijeko.
Miješajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan. Posolite po ukusu i posolite, a na kraju dodajte tikvice i bijelo meso koje ste vlaknasto iscjepkali. Tijesto razvucite ukrug i prenesite ga na podmazan kalup. U kalup sipajte pripremljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva.