Sumnjivo ponašanje

Policija u Engleskoj uhitila “nevjerojatno pijanog” vozača: Odala ga – guma

P. N.

Pored manjka gume, vozaču je istekla i vozačka dozvola. 



Policiji u Rotherhamu nije bilo teško opaziti sumnjivo ponašanje vozača kada su vidjeli da vozi auto sa samo tri gume, prenosi LADBible.


Kada su ga zaustavili, policajci u otkrili da je vozač Peugeota “nevjerojatno pijan”. Policija je na Twitteru napisala da je uhićen jer mu je istekla vozačka, nije imao osiguranje i dva puta se nije pojavio na sudu. 


“I posljednje, ali ne manje važno, zbog vožnje u toliko pijanom stanju da nije shvatio kako mu nedostaje guma”, stoji u objavi. 




Na mrežnim stranicama policije, objavili su savjet vozačima da se suzdrže od alkohola prije nego sjednu za volan. Podsjetili su vozače i da nakon večeri uz alkohol, ujutro još uvijek mogu imati višak promila u krvi.


“Ne postoji sigurnosna granica količine alkohola koju možete imati prije vožnje. Nema niti načina na koji možete znati koliko će vašem tijelu trebati da preradi sav alkohol. Čak i mala količina alkohola može utjecati na brzinu vaše reakcije. Iako postoji zakonsko ograničenje na količinu alkohola u krvi prije vožnje, nemoguće je znati koliko čaša će vam biti potrebno da ga dostignete. Moguće je da i idući dan u vašem organizmu bude više od dozvoljene količine alkohola”, stoji u objavi policije koju prenosi LADbible.


Dodaju i da jetra kreće s preradom alkohola tek sat vremena nakon posljednje čaše. Napominju i da vožnja u alkoholiziranom stanju može dovesti do zabrane vožnje, negativnih bodova, novčane kazne pa čak i kazne zatvora. 


“To znači povećane troškove osiguranja, potencijalni gubitak posla i ograničenja na putovanja u inozemstvo, u države poput SAD-a”, poručuju.