Zeleno-lijeva koalicija

Damir Urban podržao Možemo! Rijeka: Izađite na izbore, o nama ovisi smjer kojim će ovaj grad ploviti

Bruna Matičić, Portal Novi list

Damir Urban i Nebojša Zelič

Damir Urban i Nebojša Zelič

Damir Urban pozvao je građane da u narednih nekoliko dana prouče programe stranaka, upoznaju kandidate, izađu na izbore i glasaju za opciju koju misle da će provesti ono što im odgovara



Nebojša Zelič, kandidat za riječkog gradonačelnika lokalne grupe Možemo! Rijeka zajedno sa Sandrom Benčić, saborskom zastupnicom i koordinatoricom ove stranke na Korzu je sažeo glavne točke izbornog programa te pozvao građane da u nedjelju, 16. svibnja izađu na izbore.


– U ovoj kampanji svi se pozivaju na promjene, no promjena nije samo riječ već je i djelovanje. Mi smo htjeli istaknuti tri stvari za koje mislimo da su bile na tragu onih promjena i za koje se namjeravamo boriti i provoditi ih.


Na političku agendu stavili smo pitanje koncesije rive i zahtijevali da se građani uključe u odlučivanje načina uređivanja i upravljanja javnih prostora.




Udružili smo se s kvartovskim inicijativama u zajedničku izgradnju mreže aktivnih građana koji će brinuti o lokalnoj zajednici i boriti se za ovaj grad i, u konačnici, nedavno smo predstavili aplikaciju “Otvoreni akti” koja unapređuje digitalizaciju i transparentnost grada, rekao je Zelič.



Zaključio je da promjene čine ljudi koji imaju progresivnu viziju grada, znanje i vještine te pozvao građane da izađu na izbore i zaokruže listu broj 7. za riječko Gradsko vijeće i Skupštinu Primorsko-goranske županije.


Sandra Benčić kazala je da za neke promjene nisu potrebni veliki novci i puno vremena, već se mogu napraviti u vrlo kratko vrijeme političkom voljom, trudom i volonterskim radom te kao primjer, uz aplikaciju “Otvoreni akti” istaknula aplikaciju “Otvoreni zrak” i mjerne stanice koje zeleno lijeva koalicija postavlja u gradovima, među ostalim i u Rijeci, a koje će mjeriti kvalitetu zraka.


Uz navedeno, istaknula je da se na lokalnim izborima u cijeloj Hrvatskoj događa veliki val promjena jer će njihove liste ući u gradska vijeća.


– Sigurna da će Rijeka biti dio tog vala jer odražava sve vrijednosti za koje se zalažemo. Ona je bila najprogresivniji grad, ali želimo da osim toga bude i zelen, transparentan i otvoren grad. Zato izađite na izbore i birajte Možemo!, poručila je Benčić.


Podršku Zeleno-lijevoj koaliciji i stranki Možemo! dao je i glazbenik Damir Urban.


Pozvao građane da u narednih nekoliko dana prouče programe stranaka, upoznaju kandidate, izađu na izbore i glasaju za opciju koju misle da će provesti ono što im odgovara.


“Politika našeg grada nije nešto o čemu se odlučuje negdje drugdje, nije nešto što nas se ne tiče. O nama ovisi smjer kojim će ovaj grad ploviti u budućnosti.


Prema tome, ja vas molim, angažirajte se, proučite, naučite, vidite i zaokružite onog kandidata za kojeg mislite da će najbolje sprovesti ono što vama odgovara”, poručio je Urban.