Analiza

Rijekini igrači su na Poljudu potpuno zakazali u pristupu, a to je u svakoj utakmici jedan od najvažnijih segmenata

Denis Frančišković

Danijel Štefulj odigrao je lošu partiju na Poljudu/Foto PIXSELL

Danijel Štefulj odigrao je lošu partiju na Poljudu/Foto PIXSELL

Andrija Vukčević u posljednje vrijeme izgubio je mjesto u prvoj postavi, no sada je na pravi način zamijenio Štefulja



RIJEKA Utakmica protiv Hajduka donijela je uglavnom dosta loših, ali i poneku ohrabrujuću stvar. Evo što je donijela naša analiza.


Što je bilo dobro


DRUGO POLUVRIJEME


Riječani opet nikako da spoje dva dobra poluvremena. Pa tako niti ovog puta na Poljudu, na kojem su mogli teže stradati u prvom dijelu, dok su u nastavku mogli i do boda. Prevelike oscilacije prate Bijele ove godine.




TRANZICIJA PREMA NAPRIJED


Rijeka ima dobar napadački potencijal, u nekoliko je puta lagano s viškom igrača došla u završnicu s krilima i Andrijaševićem, ali i tu bi stala. Murić je bio poprilično suzdržan, a u posljednje vrijeme kad on ne igra, kao da ne igra niti momčad. Unatoč golu, Drmić je promašio najveću priliku za izjednačenje.


VUKČEVIĆ


Andrija Vukčević u posljednje vrijeme izgubio je mjesto u prvoj postavi, no sada je na pravi način zamijenio Štefulja. Bio je britak, jak na lopti, prodoran i okomit, onakav što se traži od pravog bočnog igrača.


Što je bilo loše


PRISTUP


Rijekini su igrači potpuno zakazali u pristupu, a to je u svakoj utakmici jedan od najvažnijih segmenata igre. Očekivalo se da će se Hajduku nametnuti autoritetom bolje momčadi, ali ispalo je obrnuto. Nešto sasvim drugačije nego što su Bijeli prezentirali protiv Osijeka.


POKRIVANJE MEĐUPROSTORA


Pokrivanje središnje trećine terena, poglavito pri povratku u obranu, velik je i problem koji strši u Tomićevoj momčadi. U derbiju je taj dio igre nagrđivao obje momčadi, praznog prostora bilo je u pojedinim trenucima kao na šetalištu. Rijeka je u ranijim utakmicama na Poljudu to znala obilato koristiti, sada je tu zakazala.


ŠTEFULJ


Daniel Štefulj u posljednje vrijeme vidno je pao u formi, a kako se primiče završnica prvenstva, ne nazire se neki veliki napredak. Za vjerovati je da glavom nije već u Dinamu jer to bi bila velika šteta, riječ je o igraču sa solidnim potencijalom koji se tek sada treba dokazivati, a onda jednog dana i izboriti mjesto u redovima Modrih.