Vrijedna akcija

Vesele i živopisne klupe donirane Dječjoj bolnici

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Humanitarnu volontersku akciju organizirali su Udruga Stari papir za novi osmijeh i Udruga Iznajmljivači sa srcem, a klupe su oslikali učenici SŠ Antuna Barca iz Crikvenice



Udruga Stari papir za novi osmijeh i Udruga Iznajmljivači sa srcem u suradnji sa SŠ Dr. Antuna Barca iz Crikvenice sudjelovali su u humanitarnoj volonterskoj akciji izrade veselih i živopisnih klupa za Kliniku za pedijatriju KBC-a Rijeka, koje su jučer uručene u dvorištu Dječje bolnice Kantrida.


Klupe su izradili i oslikali učenici SŠ Dr. Antuna Barca kroz projekt »Opremimo dječje odjele« Udruge stari papir za novi osmijeh, sredstva za izradu klupa prikupljena su prodajom ambalaže iz sustava povratne naknade, a ambalažu su prikupljali članovi udruge i učenici.


Neki od stihova koji krase šest novih klupica kojima će se oplemeniti bolnički vanjski prostor su »Odmori se i zahvali«, »Život je dobar«, »Ljubav teče mojim tijelom i liječi sve bolesti«, »Volim i podržavam sebe« i druge.




– Klupe su od početka do kraja izradili, uredili i oslikali učenici. Stolarska grupa izradila je drvenu konstrukciju, likovnjaci su obojili klupe, a knjižničari ispisali stihove potpore malenim pacijentima koji se liječe u bolnici, kao i stihove poznatih hrvatskih pjesnika.


Gradsko komunalno društvo Murvica omogućilo nam je besplatan prijevoz klupica u Rijeku, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo, kazala je prof. Iva Suden iz SŠ Dr. Antuna Barca, koja je ujedno i koordinatorica Školskog volonterskog kluba. Dodala je kako je Škola posebno ponosna i na aktivno uključenje bivših učenika volontera.


Ispred Udruga Stari papir za novi osmijeh primopredaji donacije nazočili su Ivana i Tomislav Pavlović.


– Veseli nas da smo unatoč COVID-19 epidemiji u godinu dana uspjeli realizirati tri vrijedne kampanje u Specijalnoj bolnici Bistra, KBC-u Osijek i KBC-u Rijeka. Projekt je zamišljen na način da građani i tvrtke doniraju ambalažu iz sustava povratne naknade te se iz prihoda pokrivaju troškovi nabavke i dostave potrebne opreme.


Lokacije biramo između prijedloga članova te prednost dajemo »manje poznatim« lokacijama. Nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji odlučili smo pomoći stradalim obiteljima direktnom dugotrajnom potporom.


Obiteljima koje pomažemo osiguravamo gorivo, namirnice, higijenske potrepštine i opremu za stanovanje, nužnu za uspostavljanje minimalnih uvjeta za dostojan život.


Proteklih nekoliko mjeseci smo stalno na terenu obilazeći korisnike na potresom pogođenom području, brinemo se o osam obitelji te pomažemo raznim udrugama koje trebaju besplatne usluge prijevoza – kazao je Tomislav Pavlović, dodajući kako svi projekti obavezno uključuju, pored socijalne i ekološku komponentu.


Ispred Klinike za pedijatriju na vrijednoj donaciji koja će zasigurno razveseliti malene pacijente i učiniti im boravak u bolnici ugodnijim i ljepšim zahvalila se glavna sestra klinike Tatjana Čargonja.