Svestrani glumac

Netflix snima film po stripovskom junaku kojeg je osmislio i kojeg će glumiti Keanu Reeves

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Reeves je koautor priče, ilustracije je napravio poznati Marvelov majstor stripa Rona Garney. Prvi broj doživio je neviđen uspjeh, prodan je u preko 600 tisuća primjeraka što ga čini najuspješnijim prvim nastavkom nekog stripa još od Star Wars strip inačice prije 30 godina



“Brzrkr” (izgovara se “berserker”), priča je o besmrtnom ratniku i polubogu pod imenom „B“, prokletom i prisiljenom na nasilje…. Nakon što je stoljećima lutao zemljom, „B“ je možda napokon pronašao utočište – radeći za američku vladu u borbama preopasnim za bilo koga drugog. U zamjenu, „B“ će dobiti jedno što želi – istinu o svom beskrajnom postojanju natopljenom krvlju … i kako to prekinuti. Ovo bi ukratko bio sadržaj stripa čiji je koautor, ni manje ni više nego slavni holivudski glumac Keanu Reeves. Ilustracije je napravio poznati Marvelov majstor stripa Rona Garney.


Prvi broj doživio je neviđen uspjeh, prodan je u preko 600 tisuća primjeraka što ga čini najuspješnijim prvim nastavkom nekog stripa još od Star Wars strip inačice prije 30 godina.


Uspjeh nije prošao nezamijećeno u Hollywoodu pa će sad “Brzrkr” biti ekraniziran i to kao cjelovečernji film i kao anime serija od 12 epizoda. Sveprisutni Netflix je studio koji će stati iza projekta, a logikom stvari Keanu Reeves će nositi glavnu ulogu, kao i poziciju jednog od producenata.




Kao javlja Variety, prvo će biti snimljen igrani film, a onda anime serija u kojoj će Reeves glavnom liku posuditi svoj glas.


Osim što je u posljednje vrijeme zabavljen ovim projektom od osobnog afiniteta, Reeves je vrlo zaposlen u ove godine na uspješnim franšizama u kojima nosi glavne uloge. U produkciji je četvrti nastavak sci-fi trilera “Matrix”, a ovo proljeće trebalo bi početi snimanje također četvrtog nastavka akcijskog filma „John Wick“ koji iz nastavka u nastavak zarađuje sve više novca na blagajnama. Posljednji je prebacio 300 milijuna dolara.