Luka Burilović

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore o svom cijepljenju preko reda: Rizična sam skupina! Ratni sam invalid i imam teško oboljenje pluća

Hina

foto: Davor Puklavec/PIXSELL

foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Nemojte me ipak dovoditi u situaciju da imenujem gdje sam bio, da ne bih čovjeka s današnje perspektive doveo u neugodnost. Ne smatram da sam se cijepio preko reda, iz današnje perspektive to se može svakako tumačiti”, kazao je.



ZAGREB – Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović potvrdio je da se cijepio protiv koronavirusa 13. siječnja i 4. veljače, napomenuvši kako spada u rizičnu skupinu, hrvatski je ratni vojni invalid zbog teškog oboljenja pluća i nije smatrao da je to preko reda.


“U to vrijeme kada je bio opći poziv da se što više ljudi cijepi, zbog anketa nisam smatrao da je to preko reda, a kao što se to danas može za nekoga govoriti. Kao osoba koja je rizična skupina, da cijepio sam se”, rekao je Burilović u četvrtak za N1 televiziju.


Na novinarski upit nije želio navesti mjesto na kojem se cijepio,




“Nemojte me ipak dovoditi u situaciju da imenujem gdje sam bio, da ne bih čovjeka s današnje perspektive doveo u neugodnost. Ne smatram da sam se cijepio preko reda, iz današnje perspektive to se može svakako tumačiti”, kazao je.


Iz današnje perspektive kada se govori o nedostatku cjepiva, dodao je Burilović, “naravno da bih pričekao  – bez obzira na probleme koje imam. Današnja perspektiva i prije mjesec dana kada se puno javnih osoba cijepilo i kada se govorilo da treba poticati građane, je sasvim druga”, naglasio je.


Burilović je rekao i da je hrvatski ratni vojni invalid zbog teškog oboljenja pluća; da je imao tešku tuberkulozu i teški upalni bronhitis. “Imam blagu astmu, upalne procese, tj. alergijske poteškoće. I zbog toga, u suradnji i dogovoru s mojim liječnicima i prijateljima liječnicima koje poznajem, rekli su da spadam u rizičnu skupinu i da se što prije pokušam cijepiti”, kazao je Burilović.


Ispričao je da je zvao na nekoliko mjesta, pitao može li se to obaviti, ako postoji prostora oko doze koje su pristigle, i da se cijepio, a nije tražio vezu.