Civilna zaštita

Prva smjena riječke intervencijske postrojbe s Banovine se vratila u bazu na Grobniku

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ukupno 45 pripadnika civilne zaštite s tri potražna psa od prvog dana razornoga potresa nesebično pomažu te su bili suočeni s najizazovnijim zadacima



Nakon dvanaest dana provedenih na terenu, na području poharanih gradova u Baniji, u subotu su se u svoju bazu na Grobniku vratili pripadnici interventnih službi zaštite i spašavanja Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka.


Ukupno 45 pripadnika civilne zaštite s tri potražna psa od prvog dana razornoga potresa nesebično pomažu te su bili suočeni s najizazovnijim zadacima koji su se provodili u prvoj fazi otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom, ali i tužnim sudbinama koje su zadesile stradalo stranovništvo koje je u potresu izgubilo svoje domove, a neki i najmilije.


S obzirom na to da su na terenu od 29. prosinca, zasigurno su fizički, ali i psihički totalno iscrpljeni, stoga su kući došli na nekoliko dana zasluženog odmora.




Nakon odmora, vrlo vjerojatno će se, kako kažu, ubrzo ponovno vratiti u Sisačko-moslovačku županiju i nastaviti pružati pomoć.