Pomoć na terenu

Trut optužuje navijače: ‘Smetali su i zakrčili sve, par dana su pili i tukli se po terenu’. Majka iz Petrinje: ‘Spasili su mi sina’

P. N.

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1

Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme, rekao je ravnatelj Civilne zaštite



Među prvima koji su priskočili u pomoć stradalima od potresa bili su pripadnici navijačkih skupina, koji su u u samo par sati u velikom broju stigli u Petrinju i druga stradala mjesta na Baniji.


No ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut ustvrdio je u razgovoru za 24 sata kako je situacija na terenu bila prilično kaotična.


“To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1.600”, rekao je Trut.




S terena, međutim, stižu potpuno drugačije reakcije.


Jedna, gospođe Alme Šimić iz Petrinje objavila je Facebook stranica Zona Dinamo. Žena se zahvalila pripadnicima Bad Blue Boysa koji su joj spasili sina.


“Kao prvo veliko HVALA svima vama vrijednim dečkima! Ja sam mama djeteta koje ste jučer spasili u Petrinji. Ne znam tko je od vas to bio jer sam za to vrijeme zapela u koloni ispred Petrinje. Moj sin je pao krpajući krov na našoj kući na adresi Artura Turkulina 37b gdje ste vi čistili lopatama šutu, zvao je u pomoć i vi ste mu pomogli i pozvali Hitnu. Jedan od vas mi se javio na sinov mobitel ali ne znam koji. Želja mi je znati tko je od vas divnih ljudi zadužio jednu majku za cijeli život. Spasili ste mi sina, počistili ulicu, počistili okolo kuće! Vi ste anđeli Božji, javite mi se da znam tko mi je sina spasio molim vas! Do neba zahvalna majka iz Petrinje”, napisala je.