
Foto: iStock
Iskoristite sezonu trešanja i isprobajte omiljenu francusku voćnu slasticu – priprema je vrlo jednostavna!
Sastojci:
3 jaja
½ šalice šećera
1/8 žličice soli
½ šalice brašna
2 žlice maslaca, otopljenog i rashlađenog
1 šalica punomasnog mlijeka
½ šalice vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
naribana korica polovice limuna (po želji)
2 šalice trešanja s odstranjenim košticama
šećer u prahu za dekoraciju
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180 º C. Namastite kalup za pitu. U zdjeli nakratko izmiksajte jaja, šećer i sol dok se sastojci ne sjedine. Dodajte brašno i miksajte do glatke smjese. Umiksajte otopljeni maslac, zatim mlijeko i vrhnje, ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna. Smjesu prebacite u kalup za pečenje i prekrijte trešnjama.
2. Pecite 35- 40 minuta dok rubovi ne postanu zlatne boje (sredina treba ostati mekana). Ohladite do sobne temperature i pospite šećerom u prahu.