DANI SVEUČILIŠTA

Promocija 88. generacije doktorica i doktora znanosti zbog pandemije održana virtualno

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA – U sklopu Dana Sveučilišta u Rijeci jučer je održana 88. promocija doktorica i doktora znanosti Sveučilišta u Rijeci, koja je zbog pandemije održana u virtualnom okruženju.


Ovogodišnji laureati su: Ljiljana Betica Radić, Mladen Jašić, Domagoj Kustić, Valentina Marečić, Dolores Peruč, Petra Radolović, Silvije Šegulja i Sandra Graf Župčić s Medicinskog fakulteta koji su stekli doktorat iz kliničke medicinske znanosti, dok su Marin Golčić i Petra Šuljić s Medicinskog fakulteta stekli doktorat iz znanstvenog polja javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, a Lea Hiršil, Antonija Miletić, Iva Potočnjak, Jelena Želenjak i Inga Kavazović isti akademski stupanj stekle su iz znanstvenog polja temeljnih medicinskih znanosti. Na Medicinskom fakultetu doktorat iz znanstvenog polja dentalne medicine stekao je Andrej Pavlić, a na Odjelu za biotehnologiju akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog polja biotehnologija u biomedicini stekli su Nino Fuchs, Danijel Glavač, Anja Harej, Tatjana Kovačević, Kristina Kraljić, Dina Rešetar Maslov i Lana Sappe.


Tehnički i Pravni fakultet


Na Tehničkom fakultetu akademski stupanj doktora znanosti iz znastvenog polja strojarstvo stekli su Jakov Batelić, Marko Perčić, Vedrana Špada, Graciela Šterpina Valić i Tihana Kostadin, a iz znanstvenog polja brodogradnja akademski stupanj doktora znanosti stekli su Francesco Mauro i Marko Vlačić, dok su Ivana Melnjak i Iva Šebelja isti akademski stupanj stekli iz znanstvenog polja interdisciplinarne tehničke znanosti. Iz znanstvenog polja elektrotehnika akademski stupanj doktora znanosti stekao je Alen Pavlinić. Na Pravnom fakultetu iz znanstvenog polja pravo akademski stupanj doktora znanosti stekao je Marko Perkušić, a na Filozofskom fakultetu iz znanstvenog polja pedagogija isti akademski stupanj stekle su Ana Žnidarec Čučković i Monika Par, dok je Gabrijela Bašić Hanžek znanstveni stupanj doktora znanosti stekla iz znanstvenog polja filozofija.


Pomorstvo i ekonomija




Na Pomorskom fakultetu iz znanstvenog polja tehnologija prometa i transport akademski stupanj doktora znanosti stekli su Mohamed Moustafa Abbas Elkola, Alvise Chiole, Ivica Đurđević-Tomaš, Ana Gundić, Nermin Hasanpahić, Majda Jurić, Aleksandar Vorkapić i Luka Vukić. Na Odjelu za informatiku iz znanstvenog polja informacijske i komunikacijske znanosti akademski stupanj doktora znanosti stekli su Slobodan Beliga, Maja Gligora Marković, Miodrag Sretenović i Sabrina Human, a na Fakultetu za mednadžment u turizmu i ugostiteljstvu akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog polja ekonomija stekli su Marina Barkiđija Sotošek, Ognjen Blažević, Jelena Kljaić Šebrek, Aleksandar Racz, Eda Ribarić Čučković i Ivana Škarica. Na Ekonomskom fakultetu također iz znanstvenog polja ekonomija akademski stupanj doktora znanosti stekli su Anđelka Buneta, Denis Buterin, Ivan Gržeta, Jana Katunar, Eleonora Kontuš, Andrijana Kos Kavran, Gorana Mudronja, Nataša Munitić, Dobrila Rajić i Dubravko Skender.


Dies Academicus završava sljedeći tjedan


Dan Sveučilišta u Rijeci, Dies Academicus, ove godine se godine zbog pandemije nije mogao organizirati na uobičajen način, već je cjelokupna manifestacija preseljena u virtualno okruženje, a okončat će se idućeg tjedna dodjelom Rektorovih nagrada najuspješnjim studentima te dodjelom povelja za 60. obljetnicu sastavnicama koje su ove godine proslavile jubilej. Do sada je održan cijeli niz događanja, od dodjele počasnog doktorata pa do nagrada nastavnicima koji su, prema mišljenju studenata, bili najbolji u protekloj godini.