POZITIVNO POSLOVANJE

Janaf ostvario 148,7 milijuna kuna neto dobiti, premašili plan unatoč koroni

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek

Kompanija nastavlja investicijski ciklus izgradnjom dva nova spremnika za sirovu naftu volumena 80.000 metara kubičnih na Terminalu Sisak te s izgradnjom derivatskog spremnika na Terminalu Žitnjak



ZAGREB – Neto dobit Jadranskog naftovoda (Janaf) u prvom polugodištu ove godine iznosila je 148,7 milijuna kuna, što je za 1,6 posto više nego u istom razdoblju lani, objavila je ta kompanija u srijedu.


Kako se navodi u financijskom izvješću, neto dobit je za 40 posto veća od planirane.


Istodobno, ukupni prihodi dosegnuli su 374,8 milijuna kuna i veći su za 4,6 posto nego u istom lanjskom razdoblju, dok su od planiranih vrijednosti veći za 5,7 posto.




Prihodi od temeljne djelatnosti Janafa  – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, dosegnuli su 367,2 milijuna kuna ili 9,6 posto više nego lani, odnosno za 4,8 posto više u odnosu na planirane iznose.


U tom razdoblju ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu financirana su iz vlastitih novčanih sredstava i to u u iznosu od 260,5 milijuna kuna.


U izvješću se navodi i da kompanija nastavlja investicijski ciklus izgradnjom dva nova spremnika za sirovu naftu volumena 80.000 metara kubičnih na Terminalu Sisak te s izgradnjom derivatskog spremnika na Terminalu Žitnjak volumena 20.000 metara kubičnih. Ukupno ugovoreni, a neizvršeni radovi i usluge na dan 30. lipnja 2020. godine iznose im 294,9 milijuna kuna.