
FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn
U ožujku nas čeka prvo izdanje manifestacije "Tradizione a tavola: jela iz pinjate".
Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i autohtonih jela od domaćih namirnica zasigurno će privući prvo izdanje gourmet manifestacije “Tradizione a tavola: jela iz pinjate” koja će se od 13. ožujka do 12. travnja održati u konobama na području Kanfanara, Svetvinčenta i Bala.
U sklopu ove nove gourmet priče sudjelovat će četiri poznate istarske konobe: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG Pekica koje će za vrijeme trajanja manifestacije posjetiteljima nuditi niz tradicionalno pripremljenih, toplih jela iz pinjate na način kako su to pripremale njihove none, a na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana.
Ova manifestacija samo je jedan od brojnih gourmet događanja koji kontinuirano obogaćuju ponudu Istre, iznova je stavljaju na svjetsku gourmet kartu te iz dana u dan privlače sve više posjetitelja.

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn