
Izvor: Instagram
Budite jedan dan baš kao Audrey i uz čašicu vina zamislite da ste u Parizu dok pripremate s lakoćom njezin omiljeni recept
Kraljica elegancije, plesačica, glumica i prva asocijacija na ´malu crnu haljinu´ bila je i vješta kuharica koja je i u kuhinji održavala elegantan efekt jednostavnosti pa je tako njeno omiljeno jelo bilo – špageti u umaku od rajčica.
Njezin sin je u svojoj knjizi ´Audrey Hepburn, An Elegant Spirit´ otkrio kako je slavna glumica obožavala upravo ovaj jednostavni i ukusni recept te ga je pripremala barem jednom tjedno.
Budite jedan dan baš kao Audrey i uz čašicu vina zamislite da ste u Parizu dok pripremate s lakoćom njezin omiljeni recept.
Sastojci za 4 porcije:
Priprema:
Dodajte cijele listove bosiljka, češnjak i rajčice. Stavite umak na laganu vatru, poklopite i kuhajte 45 minuta, povremeno miješajte i razdvajajte rajčice dok se kuhaju na manje dijelove.
Kušajte umak i po želji dodajte sol. Poslužite špagete s bogatom količinom umaka i naribanim svježim parmezanom. Pospite cijelim listićima bosiljka.
Savjet:
Pričekati s rezanjem listića bosiljka dok ne budu potrebni kako se ne bi osušili i izgubili okus.