Recept

Hrskavi popečci od tune idealni su za ručak uz salatu

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Možete ih i unaprijed pripremiti te zamrznuti

Popečci od tune iznimno su jednostavni i brzi za napraviti, a poslužiti ih možete s hrskavom salatom, rižom ili povrćem za ukusan i zasitan ručak ili večeru.


Možete ih i unaprijed pripremiti te zamrznuti.


Sastojci


  • 2 srednja krumpira (brašnasta sorta), oguljena i narezana na četvrtine
  • komadić neslanog maslaca
  • jedna i pol žlica majoneze
  • naribana korica 1 nešpricanog limuna
  • 3 mlada luka, tanko narezana
  • 150 g tune iz konzerve, ocijeđene
  • 2 kriške kruha
  • 1 jaje, lagano razmućeno
  • glatko brašno
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema


Zagrijte pećnicu na 200°C (180°C ako koristite ventilator).


Dok se grije, stavite krumpir u lonac, prelijte hladnom vodom i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 15–20 minuta, dok ne omekša.


Ocijedite krumpir, a zatim ga vratite u lonac. Dodajte maslac, majonezu, limunovu koricu, mladi luk, sol i dosta papra. Zgnječite sve u glatki pire, zatim umiješajte tunu i ostavite da se smjesa kratko ohladi.


Kruh usitnite u multipraktiku dok ne dobijete mrvice. Pripremite tri plitke posude – jednu s brašnom, jednu s umućenim jajetom i jednu s mrvicama.


Od smjese oblikujte šest popečaka. Svaki uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje, pa u mrvice.


Položite popečke na lim obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta, dok ne poprime zlatnu, hrskavu koricu, piše BBC.


Uživajte u ukusnim i hrskavim ribljim popečcima!