
Foto: iStock
Pripremaju se od datulja, bademovog brašna, kakaa i tahinija, sastojaka bogatih vlaknima, zdravim mastima i mineralima
povezane vijesti
Ako tražiš zdrav i ukusan desert bez šećera, ove čokoladne kuglice bit će vam novi favorit.
Pripremaju se od datulja, bademovog brašna, kakaa i tahinija – sastojaka bogatih vlaknima, zdravim mastima i mineralima.
Imaju divnu teksturu, intenzivnog su okusa i gotove za samo 15 minuta. Idealne su za međuobrok, ponijeti na posao ili kao zdrava poslastica za djecu.
Sastojci
-
10 datulja, bez koštica
-
100 g bademovog brašna
-
50 g kokosovog brašna (organskog, bez aditiva)
-
50 g kakao praha (ili 25 g kakao praha ako koristite prženi kakao)
-
15 ml ekstrakta vanilije (≈ 1 žlica)
-
15 ml vode (≈ 1 žlica)
-
60 g tahinija (≈ 4 žlice)
-
Dodatno: kokosovo brašno ili čokoladne mrvice za uvaljati kuglice
Priprema
Datulje očistite od koštica i stavite u snažan multipraktik.
Dodati zatim sve ostale sastojke i blendajte dok se smjesa ne poveže i formira jednu veću kuglu.
Žlicom uzimajte po dio smjese i oblikujte kuglicu, koju nakon uvaljajte u kokosovo brašno ili čokoladne mrvice. Ponovite postupak dok se ne potroši cijela smjesa.
Kuglice spremite u hermetički zatvorenu posudu te ih možete čuvati u hladnjaku do dva tjedna, a u zamrzivaču: do 6 mjeseci (prije konzumacije ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi), piše Our nourishing table.