
Natjecanje je iz godine u godinu sve bolje tako da broj ekipa konstantno raste dok je fešta nakon lova uistinu nešto što ne treba propustiti. Prijavite se i otvorite sezonu lignjolova…
povezane vijesti
Športsko ribolovno društvo ‘Škrpina – Banj’ i ove godine u Banju na Pašmanu organizira svoje, sada već tradicionalno otvoreno natjecanju u lovu liganja iz brodice.
Ovo okupljanje je među prvim okupljanjima ovog tipa i kao takvo zapravo svojevrsni ‘otvarač’ sezone natjecanja u lovu liganja.
Propozicije nisu komplicirane, a fešta je kao i uvijek jako dobra tako da je pravi grijeh propustiti ovo natjecanje.
Dakle, prvenstvo je otvorenog tipa i na natjecanje su dobrodošli doslovno svi koji su se spremni pridržavati propozicija koje ovdje donosimo u cjelini.
ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO ŠKRPINA – BANJ ORGANIZIRA
OTVORENO NATJECANJU U LOVU LIGANJA IZ BRODICE
KUP SV. KUZME I DAMJANA
I PROPOZICIJE
- Natjecanje se održava dana rujna (subota) 2024. godine od 17:00 do 20:45 sati.
- Natjecanje je ekipno, a ekipu sačinjavaju tri natjecatelja na istom brodu.
- Natjecanju mogu pristupiti seniori, seniorke i juniori isključivo s važećom sportskoribolovnom dozvolom i iskaznicom HSSRM ili s dozvolom za mali obalni ribolov. Juniori smiju loviti isključivo u pratnji odrasle osobe.
- Natjecatelji su se prije lova dužni prijaviti voditeljskom timu od kojega će dobiti označene vrećice za ulov i kojem su dužni predočiti validnu ribolovnu dozvolu. Prilikom prijave, svi natjecatelji dobivaju prigodnu majicu, te bon za jelo i piće.
- Natjecatelji su se dužni prije početka natjecanja okupiti na startnoj liniji odakle će sa početak natjecanja biti oglašen sa sudačkog broda.
- Lovna zona je u Pašmanskom kanalu iznad luke Banj, od punte Žverina do Dobropoljanske punte, omeđeno spojnicama: 44°17“30,4′ N, 15°18“51,2′ E; 44°00“49,0′ N, 15°17“30,4′ E; 44°00“25,4′ N, 15°20“52,4′ E; 43°59“49,6′ N, 15°19“36,1′ E.
- Svaki natjecatelj smije loviti isključivo jednim priborom, štapom ili iz ruke. Ukoliko se lovi ‘u driftu’ ispod barke, na priboru se smiju nalaziti maksimalno tri varalice i to peškafondo i dvije skosavice ili olovnica s tri skosavice. Može se loviti i panulom s tim da svaki natjecatelj smije imati loviti maksimalno jednim panulaškim sistemom.
- Zabranjena je upotreba svjetla tijekom natjecanja, sukladno Pravilniku o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru.
- Boduju lignje i sipe i to po sistemu jedan gram – jedan bod.
- Ulov se predaje isključivo u označenim vrećicama, na rivi, glavnom sucu od 21:00 do 21:30 sati.
- Glavni sudac je Boris Bulić (mob. 095 9151 343).
- Voditelj natjecanja je Romeo Pedišić (mob. 091 5477 940).
- Prijave se podnose voditelju natjecanja ili tajniku ŠRD Škrpina – Banj Marinu Šljivcu (mob.091 5269 585) od 02. rujna do 06. rujna 2025. godine zaključno do 16:00 sati. Natjecatelji se mogu prijaviti i poštom na ŠRD Škrpina Banj, Banj b.b 23263 Ždrelac ili putem maila na adresu [email protected]
- Prijava mora sadržavati ime prezime i datum rođenja natjecatelja i registarsku oznaku broda.
- Kotizacija je po natjecatelju kao i po pratiocu iznosi 15,00 eura i uplaćuje se na žiro račun ŠRD Škrpina – Banj, broj HR7424070001100334032 s pozivom na broj OIB uplatitelja, svrha ‘Kotizacija za Kup Šrd Škrpina – Banj’ ili uplatom prije početka natjecanja.
- Svi natjecatelji ovom natjecanju nastupaju na vlastitu odgovornost, a svako kršenje propozicija dovodi do diskvalifikacije ekipe.
- Sve ostale odredbe koje nisu propisane ovim propozicijama identične su propozicijama FIPS-M-a.
II NAGRADE
- Za prva tri mjesta ekipno dodjeljuju se medalje i poklon paketi.
- Za najveću ulovljenu lignju dodjeljuje se pehar.
- Za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja dodjeljuje se pehar.
III PROGRAM NATJECANJA
– 16:00 do 16,30 sati – Okupljanje u portu Banj i podjela vrećica za ulov, majica i bonova;
– 16:45 sati – Napuštanje porta u Banju i odlazak na startnu poziciju;
– 17,00 sati – Početak lova:
– 20:45sati – Završetak lova;
– 21:00 – 21:30 sati – Predaja ulova glavnom sucu i početak vaganja ispred marketa ispred ‘Studenac’;
– 22:00 sati – Svečano proglašenje pobjednika uz zabavno-kulinarsku feštu.