
FOTO: iStock
Zaboravite sve što ste mislili o krumpirima – u ovoj kombinaciji s povrćem i jajima pretvaraju se u sočnu, laganu i zasitnu tortilju
povezane vijesti
Krumpir je često neopravdano na lošem glasu – zapravo je bogat ugljikohidratima koji nas drže sitima i daju nam potrebnu energiju. U ovom receptu udružuje snage s ciklom, porilukom, tikvicama i šampinjonima, a rezultat je mirisna i sočna tortilja koju možete poslužiti kao glavno jelo, međuobrok ili laganu večeru.
Sastojci
- 600 g krumpira
- 200 g cikle
- 200 g poriluka
- 400 g tikvica
- 200 g šampinjona
- 40 g maslaca
- 8 jaja
- 8 žlica mlijeka
- sol i papar
- svježi vlasac za posluživanje
Priprema
Krumpir, ciklu, poriluk, tikvice i gljive operite i narežite na tanke ploške. U velikoj tavi otopite maslac i dodajte povrće. Pirjajte dok ne omekša, zatim začinite solju i paprom.
U drugoj posudi umutite jaja s mlijekom pa prelijte preko povrća u tavi. Pecite dok se ne stvori čvrsta podloga, zatim tortilju pažljivo okrenite pomoću tanjura i zapecite i drugu stranu do zlatno-smeđe boje.
Na kraju pospite svježim vlascem i poslužite toplo ili hladno – okus će vas osvojiti u svakom slučaju!