
Foto: iStock
Možete ga napraviti do tri dana unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne zatreba
povezane vijesti
Ovaj jednostavan recept za preljev od jagoda ima svega tri sastojka, a možete ga koristiti kao preljev za sladoled, palačinke, vafle, pite, torte…
Možete ga napraviti do tri dana unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne zatreba – no ne vjerujemo da će toliko izdržati!
Sastojci
- 500 g jagoda, opranih, oguljenih i debelo narezanih
- 65 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
Priprema
U srednje velikoj tavi pomiješajte narezane jagode, šećer i žlicu soka od limuna.
Stavite na srednju vatru i zakuhajte, povremeno miješajući. Jagode će pustiti sok bez potrebe za gnječenjem.
Smanjite vatru i pirjajte 20-25 minuta ili dok se umak ne zgusne, povremeno miješajući.
Maknite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.
Imajte na umu da će se umak malo zgusnuti kako se hladi, piše Natasha’s Kitchen.