Bez konkurencije

Za sladoled iz snova: imamo recept za domaći preljev od jagoda

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Možete ga napraviti do tri dana unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne zatreba

Ovaj jednostavan recept za preljev od jagoda ima svega tri sastojka, a možete ga koristiti kao preljev za sladoled, palačinke, vafle, pite, torte…


Možete ga napraviti do tri dana unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne zatreba – no ne vjerujemo da će toliko izdržati!


Sastojci


  • 500 g jagoda, opranih, oguljenih i debelo narezanih
  • 65 g šećera
  • 1 žlica soka od limuna

Priprema


U srednje velikoj tavi pomiješajte narezane jagode, šećer i žlicu soka od limuna.


Stavite na srednju vatru i zakuhajte, povremeno miješajući. Jagode će pustiti sok bez potrebe za gnječenjem.


Smanjite vatru i pirjajte 20-25 minuta ili dok se umak ne zgusne, povremeno miješajući.


Maknite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.


Imajte na umu da će se umak malo zgusnuti kako se hladi, piše Natasha’s Kitchen.