Foto: Domaćica
Poigrajte se sastojcima i začinima i pripremite brzo i ukusno glavno jelo u kojem će uživati cijela obitelj
Autorica food bloga domacica.com.hr kaže kako je ovaj recept isprobala već nekoliko puta, u raznim varijantama: ljuto, s više pasirane rajčice, s manje pasirane rajčice, manje, više vode, i uvijek je ispalo odlično. “Ovo je recept kojim se također možete igrati, dodavati začine i povrće po želji, što god. Ja vam donosim onako kako ga ja radim”, kaže jedna od naših najuspješnijih food blogerica.
Sastojci za piletinu:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk crveni ili ljubičasti
1 glavica češnjaka
500-600 g pilećih prsa
2 dl vode
3 dl pasirane rajčice
1 žlica origana
1 žlica crvene paprike
1 žlica češnjaka u prahu
1 žličica ljute dimljene
crvene paprike
sol i papar
Priprema:
Na dno velikog lonca stavite ulje. Luk i češnjak narežite na sitno ili usitnite u blenderu. Stavite na dno lonca. Piletinu posolite i stavite u lonac. Zalijte vodom i pasiranom rajčicom te dodajte začine čije omjere možete mijenjati po želji i ukusu. Sve dobro promiješajte, poklopite i stavite na jaku vatru 30 minuta. Nakon 30 minuta piletinu izvadite van na dasku pa ju uz pomoć 2 vilice istrgajte u sitne rezance. Trganu piletinu vratite u lonac i promiješajte s preostalom tekućinom unutar lonca. Poslužite je u burger pecivima, tortillama ili u tacos verziji.
Ideje za punjenje: mladi luk, rukola, baby špinat, radič, naribana mrkva, ljubičasti luk, prženi luk, dresing od jogurta, chia sjemenke, sezam, razni sirevi s okusima…
Korisne napomene:
Omjer vode i pasirane rajčice možete mijenjati. Što se tiče začina, slobodno možete dodati neke nove kao i razne mješavine začina baš za tacose i sl. Ako meso budete podgrijavali, a ono bude suho, samo mu ponovno dodajte malo pasirane rajčice.