BEZ NAKNADE

Raspisan javni poziv Općine Čavle, zahtjevi za dodjelu kompostera do 6. svibnja

Sanja Gašpert



 


ČAVLE – Raspisan je javni poziv kojim će Općina Čavle svojim stanovnicima dodijeliti 500 kompostera, bez naknade. Svrha ovog poziva je poticanje stanovništva na odvojeno sakupljanje komunalnog otpada te recikliranje. Nabavka kompostera ostvarena je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost nabavke iznosi 30.625 eura s PDV-om, od čega je šezdeset posto, odnosno 18.375 eura financirao Fond, a ostatak Općina Čavle.


– U komposteru svaki stanovnik Općine Čavle može kompostirati biorazgradivi otpad, smanjiti količinu kućnog otpada te proizvesti vlastito gnojivo za svoj vrt i sadnice. Komposter ima zapreminu od 400 litara i može se dodijeliti fizičkim osobama koje imaju prebivalište najmanje šest mjeseci na području općine Čavle, i to bez obzira na to ima li ta osoba nekretninu u svom vlasništvu ili ne, kaže načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.




Zainteresirani mještani ispunjeni i potpisani obrazac zahtjeva za dodjelu kompostera mogu preuzeti na mrežnoj stranici Općine Čavle ili u prostorijama Upravnog odjela Općine Čavle. Potrebna je također preslika važeće osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu ne starije od 30 dana. Zahtjevi s odgovarajućom dokumentacijom dostavljaju se u jednom primjerku u zatvorenoj omotnici osobno ili preporučenom poštom na adresu: Općina Čavle, Upravni odjel za lokalnu samoupravu i upravu, Čavja 31, Čavle 51219.


– Komposteri će se dodijeliti onim korisnicima koji zadovoljavaju kriterije, a ako zahtjeva bude više od 500, najprije će se uvažiti zahtjevi koji su najranije stigli. Rok za dostavu zahtjeva je 6. svibnja. Prijavitelji mogu biti mještani koji do sada nisu preuzeli komposter, moraju biti korisnici sakupljanja javnog komunalnog otpada, a objekt na prijavljenoj adresi mora biti obveznik komunalne naknade te ne smije imati nepodmirenih obveza prema Općini Čavle. Svako domaćinstvo ima pravo na jedan komposter, kažu u Općini Čavle.


Više informacija može se dobiti na www.cavle.hr, na e-mail adresi: [email protected] ili pozivom na broj telefona 208-300.